Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Egy nem létező alapítványra hivatkozva csaltak ki pénzt több embertől azok a román állampolgárságú férfiak, akiket május 16-án fogtak el a rendőrök Tatán. A 31 és 23 éves gyanúsítottak egy tatai élelmiszerüzlet parkolójában szólították le a vásárlókat, akiknek azt állították, pénzükkel a jótékonykodással hallássérülteknek segítenek. A sértettek közül hárman, a rendőröknek köszönhetően, a helyszínen visszakapták pénzüket, a többi adakozót azonban még keresi a rendőrség.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint I. D. és C. R. Sopron, Győr és Kapuvár érintésével érkezett Tatára, ahol aznap több üzlet előtt is megálltak. Mindegyiknél találtak olyan vásárlót, akitől sikerült kisebb-nagyobb összeget kicsalniuk. Volt, aki csak 100 forintot adott nekik, de olyan is, aki kétezret. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette, a bíróság 2015. május 19-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Tatai Rendőrkapitányság további sértettek jelentkezését várja az ország egész területéről. A rendőrség kéri, hogy akit a gyanúsítottak hasonló módszerrel károsítottak meg vagy arra kísérletet tettek, tegyen bejelentést a Tatai Rendőrkapitányságon, illetve az ország bármely rendőrkapitányságán.

Megosztás