Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tizenhárom nevező – köztük gyerkőcök is – megszámlálhatatlan mézeskalács figurájából nyílt kiállítás a környei Művelődési Házban. A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete, valamint a Művelődési Ház és a Községi Könyvtár „Süssünk, süssünk… mézeskalácsot” című felhívására elkészített kompozíciókra személyesen, illetve a facebookon lehet szavazni.

Az, hogy a két típusú szavazás során mely alkotás nyert el több voksot, december 8-án 15 órakor derül ki. Advent második szombatján, december 8-án a szervezők az eredményhirdetés mellett izgalmas, mézes karácsonyváró programra is várják a falu apróságait, fiataljait, anyukákat, apukákat, nagyszülőket. 14 órától lehet mézeskalácsot díszíteni, s természetesen haza is vihetők a Weihnachtsbäckerei során felékesített mézes finomságok. A hagyo­má­nyok­hoz híven a falu karácsonyfáját is ekkor, december 8-án öltöztetjük fel.

December 21-éig a mézeskalács kompozíciók mellett érdemes megcsodálni a régi karácsonyfa díszekből és izzókból készített kiállítást is az előtérben, az igen becsben tartott díszeket, füzéreket Herger Zsuzsanna kölcsönözte a Művelődési Ház számára.

A harmadik mézeskalács kiállításra készített alkotásokra immáron második alkalommal lehet „licitálni” is, a nevezők valamennyien támogatták a jótékonysági felajánlás gondolatát, a  licitekből befolyt összeg a Vöröskereszt környei szervezetének kasszáját gyarapítja.

Megosztás