Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár az éjszakai lehűlés után csütörtök délután már ismét ragyogott a Nap és ontotta melegét, a környebányai Közösségi Házban mégis elmélyülten kézműveskedtek a gyerekek, akiket idén is a tatabányai Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ munkatársai vártak szöszmötölni a Pitypang Játszóház programsorozat keretén belül.

A kreatív kézműveskedés során előkerültek a színes papírok, ragasztók, ollók, kavicsok, festékek, szalvéták, gyöngyök és egyéb kellékek, amik kora délutántól a kicsik örömére szépen átformálódtak szerencsekavicsokká, szerencse-fákká, könyvjelzőkké, fejdíszekké, tolltartókká, képkeretekké, karperecekké.

Egy kislány büszkén mutatta az általa készített szerencsekövet, s a kérdésre, hogy mihez kéri a kő segítségét, először így felelt: egy kiscsikót szeretnék, gondoznám, láttam már, hogy kell! Majd pár másodperc után így szólt: azt szeretném, hogy legyen sok pénzünk, mert nekünk nincs sok…

Közben egy képmozaik is készült Környebányán, amelyen azok az apróságok hagyhatták ott kézjegyüket, akik nem csupán „nézgelődni”, de szorgoskodni tértek be a Pitypang Játszóházba.

A díjtalanul látogatható Pitypang Játszóház foglalkozásai hagyományosan újabb és újabb kreatív technikákkal várják a gyerekeket augusztus 2-áig a környei Közösségi és Tájházban, ahol legközelebb, július 19-én az üvegfestés és asztali díszek készítése is szerepel a repertoárban, s a szervező TTKT ESZI Családsegítő Szolgálat és Megyei Módszertani Gyermekjóléti Központ, valamint a támogató környei önkormányzat bízik benne, hogy minél több apróság látogat el a programokra.

Megosztás