Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A kezdetekben még bizalmatlanul álltak hozzánk, kaptunk hideget-meleget, de nem tudták letörni a kedvünket. Saját elemlámpákkal és kölcsönkért jól láthatósági mellényben róttuk Környe utcáit és a külterületeket – idézte fel a nyolc évvel ezelőtti kezdeteket december 11-én Bene Zsolt, a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke. A gondolathoz kapcsolódva pár perccel később Beke László polgármester így fogalmazott: a lakosság bizalmatlan volt, az önkormányzat pedig azt mondta: adott a lehetőség, bizonyítsanak, mit tudnak létrehozni. És most tessék körbenézni! Mindehhez csak gratulálhatunk!

December 11-én ugyanis az egykori óvoda udvarán a szertár és eszközök átadási ünnepségét tartották, melyen – többek között – részt vette Király Ildikó, a Bridgestone Tatabánya Kft. HR igazgatója, Dr. Vaczula József, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, dr. Madari Csaba tatabányai rendőrkapitány, Sikrai Attila, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, Csanády Csaba, tatabányai tűzoltóparancsnok-helyettes, valamint Ágoston Gábor, a megyei tűzoltó szövetség elnöke. Az elmúlt 8 évben előbb a polgárőr vonal alakult ki és szilárdult meg Környén, majd kezdődött a tűzoltói tevékenység megerősítése, a szervezet 2015-ben már együttműködési megállapodást írt alá a tatabányai tűzoltó parancsnoksággal. A taglétszám jelenleg 34 fő, az idei évben a polgárőr szolgálati órák száma majdnem eléri a 3800-at, a tűzoltók eddig 8 tűzesethez vonultak és 37 alkalommal segítettek műszaki mentésben. Az évek során nem csupán az önkormányzat „állt melléjük”, sikerrel írtak pályázatokat, kutattak fel támogatókat, 2017-ben például a Bridgestonnak köszönhetően egy összkerékhajtású személyautóval gyarapodtak, tavaly egy 1983-as gyártású Mercedes-Benz gépjárműfecskendő érkezett Környére Ausztriából, ám – mint a polgármester elmondta – már akkor tudható volt, hogy a víztartály tárolásához fedett helyre lesz szükség. Ezért alakította ki az önkormányzat a 44 négyzetméter alapterületű könnyűszerkezetes szertárat, amelyben nem csupán a gépjárműfecskendőt, hanem az egyesület saját forrásaiból, a megyei polgárőr szövetség támogatásával megvásárolt két robogót is tárolják majd. A szertárépület, fecskendő, és az egyesület tagjai mellett tűzoltó védősisakokra is osztott áldást Nagy Péter tiszteletes és Visnyei László káplán az ünnepségen. A sisakok beszerzését a Bridgestone Tatabánya Kft. tette lehetővé, az egyesület a két kiemelt támogató, a Bridgestone és az önkormányzat képviselője, Király Ildikó és Beke László számára egy-egy felújított tűzoltó sisak átadásával fejezte ki köszönetét.

Egy hatalmas órával érkezett az eseményre Ágoston Gábor, a megyei tűzoltó szövetség elnöke, hiszen, mint mondta, ez az ajándék jelképezi leginkább, milyen fontos tényező az önkéntesek számára az idő: ha jön a jelzés, azonnal indulni kell, míg egy magánembernek talán csak annyit jelent a csúszás, hogy lekési a buszt. dr. Madari Csaba rendőrkapitány a hosszú éveken át tartó polgárőr tevékenysége elismeréseként Garai András és Murcsik Zsolt részére nyújtott át ajándékcsomagot.

A Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület ezúton fejezi ki köszönetét mindazok számára, akik az eltelt években segítették a tevékenységüket. Idén a működésüket, fejlődésüket a fő támogatók mellett a Transintertop Szállítmányozási és Fuvarozó Kft., a Török-Csapágy Kft., a Faforg-Span Kft., az Eck-Fa Kft., a Dalabit Kft., a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség segítette.

Megosztás