Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A családi pótlék jogosultsága miatt megváltozott jogszabályokról és az iskolai hiányzások igazolásáról tanácskoztak a közelmúltban a Tatabányai Kistérségi Háziorvosok Egyesülete képviselői és az önkormányzat szakemberei. A szakmai egyeztető fórumon a háziorvosok, a nevelés-oktatási intézmények vezetői és a gyermekvédelmért felelős pedagógusok is részt vettek.

A tanácskozáson elhangzott: az iskolai tanórától való távol maradás csak az ellenőrzőben bejegyezve, vagy táppénzes papírral igazolható, az iskola az SZMSZ-ben meghatározott hiányzást, mint például a sportolást vagy a tanulmányi versenyen való részvételt az intézmény orvosi dokumentáció nélkül is igazoltnak tekinti. Az iskolából hazaküldött tanuló hiányzását a pedagógus az ellenőrzőben igazolja, de az csak az adott napra érvényes.

A háziorvosok a tényleges rendelői megjelenés napjától igazolják a hiányzást, míg az ún. „külsős” orvosi igazolás, mint a testnevelés alóli felmentés, csak írásos formában fogadható el, de ehhez külön ellenőrzői igazolás nem szükséges. A hiányzás igazolását az ellenőrzőben minden esetben a szülőnek a láttamoznia kell. A fentiektől eltérő hiányzásokat az intézmények nem fogadják el.

Megosztás