Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Több szempontból is örömtelinek bizonyult az általános iskola hagyományos, őszi szavalóversenye, melyre ezúttal Weöres Sándor műveiből készülhettek fel az intézmény diákjai. Takácsné Eichhardt Emma és Demeterné Szlezák Éva szervezők elégedetten konstatálták, hogy idén a felső tagozatosok is picit aktívabbnak bizonyultak, Trézlné Staudinger Csilla és Ráczné Wiszt Vilma, a zsűri tagjai pedig azt, hogy az ismert versek mellett ritkán hallott költeményekkel, pontos szövegtudással, s kifejező versmondással örvendeztették meg a gyerekek társaikat, a pedagógusokat, s a drukkoló szülőket. 

Akadt apróság, aki másodpercekig megilletődötten állt a könyvtárterem közepén, ám amikor minden bátorságát összeszedte, bájos versmondásával mindenkit mosolyra fakasztott. S természetesen olyan gyerkőc is akad, aki magabiztosan penderült a közönség elé, s látható élvezettel szavalta a kiválasztott verset. Bár a nemes megmérettetés igazi célja hagyományosan a versek megszerettetése, a végén rangsor is készült, s mindenki boldogan vehette a neki járó ajándékot.

A két legkisebb évfolyam legügyesebb versmondójának Szántó Csongor György bizonyult, második lett Labossa Luca Erzsébet, míg a harmadik helyen végzett megosztva Kuger Milán és Nagy Mátyás. A 3-4. évfolyam diákjai közül Szemeti Anna vehette át a legjobbnak járó könyvjutalmat, a második helyen Saáry Zsolt, a harmadikon Kacz Gergő végzett. A felső tagozatosoknál Lehrreich Nikoletta Fanni versmondása nyerte el leginkább a zsűri tetszését, mögötte végzett Balog Tímea, míg a harmadik helyen Kovács Katalin.

 

Megosztás