Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Már szinte hazajárnak a környei Szivárvány Táncegyüttes tagjai kipihenni a tanév fáradalmait a szlovákiai testvértelepülésre, Tardoskeddre. S természetesen a táncos „vízitábor” idén sem maradt el, a megszokott vendégszeretet és környezet mellett azonban – amolyan meglepetésként – egy helyi Szivárvány együttes is várta őket.

1995 óta töltenek el a nyárból majd egy hetet Környe testvértelepülésén, a szlovákiai Tardoskedden a Szivárvány Táncegyüttes tagjai, s a táborozásuk akár a „vízi” jelzőt is megkaphatná, hiszen a gyerekek örömére a turistaszállás közvetlen közelében egy termálvizes strand is található, amit élvezettel használnak minden évben. Idén kifejezetten jól jött a strand szomszédsága a hőségriadós időszak miatt: a rendkívüli meleget csak a medencékben lehetett elviselni, a táborozók csupán a reggeli és esti órákban vállalkoztak a próbákra és a helyi nevezetességek megtekintésére.

A táborozás alatt azonban a hőség és eső hiányának ellenére is „beszivárványoztak” egy délutánt, hiszen a tardoskeddi gyermektánccsoport is a Szivárvány nevet viseli, s velük együtt szinaláztak, játszottak, „csúfolkodtak”, s táncolták el a világ legjobb táncát, a „labadát”.

A környei táncosok a táborozásuk alatt hagyományosan meglátogatták az indiánokat, ahol pizzavacsora várt rájuk, de a programban szivárványos sárkányeregetés, batikolás, vidám műsorral egybekötött vetélkedő is szerepelt, melyek mind felejthetetlen élményt nyújtottak a gyerekeknek. Az ötnapos tábor zárásaként végül felidézték, hogy számukra mi jelentette a legnagyobb élményt Tardoskedden, a két pedagógusvezető, László Márta és Staudinger Ágota pedig örömmel hallgatta, hogy még haza sem érkeztek a táncosok, máris a jövő évi kiruccanásukat tervezgették.

De lehet nyár, ez a Szivárvány Táncegyüttes tagjai számára sem jelenti a pihenést. Az eltelt napokban a környei kulturális szervezetekhez hasonlóan gőzerővel készültek a Nemzetiségi és Sörfesztiválra, melyen három csoporttal mutatkoznak be, majd rövid pihenő után július 26-án az együttes 13-15 éves fiataljai hatnapos erdélyi körútra, fellépésre indul.

 

Megosztás