Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Idén már lombot ereszt, s ha nem is méretes, de árnyékot vet az a három 5-6 esztendős platánfa, amiket a napokban ültettek el a tó partján az önkormányzat munkatársai. A tavaszi fásítás érintette még a környebányai Erdei Iskola területét, valamint a Nyugati lakótelepet. A fák telepítésére, pótlására másfél millió forintot fordított a helyhatóság.

Több mint három méter magas, 20 cm törzsátmérőjű, erőteljes, életképes platánfákat ültettek el a környei tó partján, a fák már idén lombosodnak. A környebányai Erdei Iskola udvarán nyolc oszlopos, a környezethez illeszkedő sugaras növésű gyertyán lelt új otthonra a rézsűn, ahová további 500 darab kúszócserje telepítését is tervezik, hogy megfogják a földet. Ugyanilyen cserjéket ültetnek majd el az Alkotmány utcát a sportpályával összekötő új híd rézsűjére, szintén a talaj megfogása érdekében.

A vasúti sétánynál három gömbkőrissel pótolták a nagyjából 20 esztendeje ültetett, és elpusztult fákat, míg a Nyugati lakótelepen a légkábelek miatt öt gömb szivarfa és hat gömbjuhar növekedik mostantól. A fásítás, fapótlás értéke eléri a másfél millió forintot.

Megosztás