Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Második alkalommal koncertezett Környén a tatai Soltész István Kamarazenekar, március 8-án tavaszváró dallamok csendültek fel a Művelődési Házban a hölgyeket köszöntve, s mint Magyarits Katalin, a Kisfaludy Mihály Általános Iskola igazgatójának megnyitójából kiderült, magát a zenekart is, hiszen idén ünneplik fennállásuk 10. évfordulóját.

A jótékonysági koncert résztvevői adományaikkal az „Értetek, Nebulókért” Alapítványt támogatták, a láda a koncert végén több mint 85 ezer forintot rejtett. Az igazgató a ládabontáskor azt is elárulta, hogy az intézmény iskolaújság beindítását tervezi, az összegből arra is fordítanak. Többszörösen is jóleső érzés járhatta át tehát Takács Karolinát, hiszen az iskola pedagógusaként és a zenekar tagjaként ezúttal is ő kezdeményezte a koncert létrejöttét, s mellette a „Mi újság?” című lapot is az ő gondozásában szerkesztik majd a gyerekek.

Soltész István fél évszázadig tanított a tatai Zeneiskolában, nyugdíjba vonulása óta „csak” a kamarazenekart vezeti. A tagok szinte valamennyien a zeneiskola tanítványai voltak egykor, s az elmúlt évtizedben számos sikeres fellépést könyvelhettek el, Környén pontosan 75. alkalommal léptek színre, s arattak vastapsos sikert Jeremiah Clarke, Karl Ditters von Dittersdorf, Fritz Kreisler, Franz Schöggl, Karl Stamitz műveivel, színvonalas örömmuzsikájukkal.

Megosztás