Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

18vör.ker.évzáróA hagyományostól eltérően nem csupán a környei alapszervezet tavalyi évi munkáját, hanem az eltelt 4 esztendő eseményeit is összegezte hétfőn a Művelődési Házban a Vöröskereszt helyi titkára, Andor Ildikó. Merthogy letelelt a vezetőség mandátuma, így a beszámolókat követően tisztújításra is sor került, amely nem eredményezett váratlan fordulatot.

Egyhangú szavazással döntött a Magyar Vöröskereszt Környe Községi Szervezetének jelenlévő tagsága a hétfői évzáró közgyűlésen arról, hogy az elnöki teendőkkel továbbra is Eisenbart Győzőnét, a titkári feladatokkal Andor Ildikót bízza meg, s hogy vezetőségi tagként ténykedjen a következő négy évben is Kissné Ágoston Éva.

15vör.ker.évzáróAz igenlő, egyszerre magasba emelkedő kezek a megerősítés mellett minden bizonnyal a köszönetet is jelezték, hiszen a voksolást taps követte, amely a vezetés mellett elismerően szólt az aktivistáknak, s valamennyi támogatónak, akik segítik a szervezet igen aktív munkáját. A támogatói kör mára olyannyira kibővült, hogy a titkár beszámolójában nem is vállalkozott valamennyi magánszemély és vállalkozás ismertetésére, készített viszont két tablót, 1vör.ker.évzárómelyen valóban megszámlálhatatlanul sorjáztak a nevek. Nekik, a támogatóknak is köszönhető, hogy a szervezet rendre mozgalmas évet tudhat maga mögött, s hogy az aktivisták közreműködésével megvalósíthatják hagyományos rendezvényeiket, programjaikat. Ilyen például minden év májusában a Vöröskeresztes Világnapi ünnepség, s ősszel a falu 70 év feletti lakóit megajándékozó és élményekben, vendéglátásban gazdag Idősek Napja. A szervezet tavaly először szüreti bált is rendezett, novemberben pedig, mint minden évben, az egészséges élet hónapjában az iskolásokat, ovisokat is megajándékozták: a diákokat magvas, teljes kiőrlésű péksüteménnyel, a kicsiket zamatos déligyümölcsökkel.

A rászorulók számára készített karácsonyi csomagok számának növekedése is szépen példázza azt az összefogást, mely a Vöröskereszt környei szervezetének munkáját kíséri: 2012-ben 55, 2013-ban 70, 2014-ben 74, míg tavaly már 129 csomagot állítottak össze, s juttattak el a szegényebb körülmények között élők számára.

13vör.ker.évzáróBár a tavalyi évben enyhe hullámvölgyet tapasztaltak a véradók számát tekintve, Kissné Ágoston Éva bizakodóan, abban a reményben ismertette a részvételi adatokat, hogy a 2015-ös esztendő csak egy apró „botlás” volt az egyébként szégyenkezésre semmi okot nem adó aktivitás tekintetében. Mint ismert, a szervezet évente négy alkalommal hívja a donorokat, négy éve 221-en vettek részt valamelyik véradáson, közülük 15-en először. 2013-ban 241 (9 első alkalmas), 2014-ben 249 (17 első alkalmas) volt a véradók száma, míg tavaly 220, s közülük 9-en nyújtották először a karjukat. Az elmúlt évi statisztikát picit javítja, hogy amikor sürgős segítségre volt szükség, hét környei donort közvetlenül Tatabányára vittek véradásra.

A rendszeres segítőket és mindazokat, akik szeretnék gyarapítani a környei önkéntes véradók számát, idén még három alkalommal várják a faluban. Legközelebb április 27-én, délután fél 1 és fél 6 között lesz véradás a Művelődési Házban, majd július 27-én ugyanebben az időpontban a Közösségi és Tájházban, végül október 27-én ismét a Művelődési Házban.

2vör.ker.évzáró3vör.ker.évzáró 4vör.ker.évzáró 5vör.ker.évzáró 6vör.ker.évzáró 7vör.ker.évzáró 8vör.ker.évzáró 9vör.ker.évzáró 10vör.ker.évzáró 12vör.ker.évzáró 13vör.ker.évzáró 14vör.ker.évzáró16vör.ker.évzáró

Megosztás