Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1véradásA januárihoz képest majdnem hússzal többen, 73-an döntöttek úgy hétfő délután, hogy részt vesznek a Vöröskereszt által szervezett környei véradáson, bár igazán az év eleji önkéntesek számát sem érheti zokszó, hiszen akkor a cudar időjárás ellenére 54-en adták vérüket.

Délután fél egytől várták az önkénteseket a Művelődési Házban, s Kissné Ágoston Éva véradó felelős örömmel konstatálta, hogy alig egy óra alatt már több mint tízen érkeztek az intézménybe, a számuk pedig este fél 6-ra a már említett 73-ig emelkedett úgy, hogy többen egészségügyi okok miatt nem adhattak vért. 6véradásRégen nem jöttek már ilyen sokan! – állapíthatták meg elégedetten a szervezők, az pedig további biztató hír, hogy jó ideje már nem múlik úgy el véradás Környén, amikor ne köszönthetnének első alkalmas önkénteseket; ezúttal Andor Ildikót, Czirkos Norbertet, Beckl Gábort és Balogh Endrét.

5véradásS bár a donorokat elsősorban természetesen az önzetlen segítségnyújtás vezérli, a Vöröskereszt helyi szervezete igazán kedves vendéglátással, finom szendvicsekkel, teával, üdítővel és csokoládéval mondott köszönetet mindannyiuk számára.

A Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából május 15-én, 17 órától tartja ünnepségét a környei szervezet a Művelődési Házban, ahol hagyományosan a többszörös véradókat is köszöntik. Községünkben véradásra legközelebb július 2-án lesz lehetőség, délután fél 1 és fél 6 között, szintén a Faluházban.

2véradás 3véradás 4véradás 7véradás 8véradás

 

Megosztás