Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2bublovicsLegutóbb júliusban adtunk hírt a tehetséges fiatal környei úszóról, a 9 esztendős Bublovics Istvánról. Az akkori összefoglaló legcsillogóbb eredményének a július közepi, székesfehérvári Szezonzáró Úszóversenyen elért 400 méteres gyorsúszása bizonyult, hiszen a távot 5 perc 52 másodperc alatt teljesítette, azaz 2 perc 12 másodperccel maradt el a világcsúcstól, teljesítménye 244 LEN pontot és egy hatalmas kupát eredményezett számára.

Pityuka azóta sem tétlenkedik. Olyannyira nem, hogy az úszóversenyek nyári szünete alatt a tatai klubnál belevágott a kajakozásba, s kéthavi edzést követően – mesterei meglepetésére és örömére – három versenyen, a Vértes Kupán, a Fülöp Ádám emlékversenyen és a Sirály Kupén is másodikként evezett a célba.

A Tatabányai Vízmű Sport Egyesület úszó szakosztályának tagja ősztől természetesen ismét „medence-ringbe” szállt, s töretlenül gyűjti az érmeket. Októberben Dorogon, a Komárom-Esztergom megyei Úszókörversenyen 50 m gyorson arany, 50 m pillangón ezüst, 50 m mellen és 200 m váltóban bronzérmet szerzett. 1bublovicsSzázhalombattán, a Matrica Kupán a 4×50 m vegyes-váltóban aranyérmes lett, 50 m pillangóban másodikként végzett, 100 m vegyes úszásban harmadikként. Novemberben a Közép-Dunántúli Régió Versenyen, Dunaújvárosban két ezüstérem került a nyakába, a 100 és 400 méteres gyorsúszások után. Sűrűn indult számára a december, hiszen 5-én a megyeszékhelyi Mikulás Kupán szerepelt, ott korosztályában 100 m pillangón nem talált legyőzőre. Két nap múlva következett a Diákolimpia megyei fordulója Esztergomban, ahol 50 méteres mellúszásban harmadik lett, a szintén 50 méteres gyorsúszásban viszont magabiztosan zsebelte be az aranyérmet, ezzel pedig a kvalifikációt az Úszó Diákolimpia országos döntőjébe, melyet 2016 márciusában rendeznek meg.

Megosztás