Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Több szempontból is rendhagyónak bizonyult a Vackor Óvoda és Bölcsőde idei, immáron 15. gálaműsora, melyet első alkalommal 2004. november 19-én rendeztek meg abból az alkalomból, hogy az intézményt elnevezték Kormos István verses meséjének főhőséről, a piszén pisze kölyökmackóról. Azóta – ahogy mondani szokták – sok víz lefolyt a Dunán: 2013 őszére elkészült az óvoda új épülete, melyben két csoportban bölcsődés apróságokról is gondoskodnak, és az ovisok létszáma is folyamatosan nőtt, nő.

Már a tavalyi gálaműsor iránti hatalmas érdeklődés is jelezte, hogy a program kinőtte a Művelődési Ház színháztermét, s mivel azóta a hetedik csoporttal kibővülve immáron 187 apróságról gondoskodnak, a kollektíva úgy határozott, hogy két részre bontják és szünettel szakítják meg a gálát, hogy a szülők, nagyszülők és vendégek ne kényszerüljenek tömött sorban állásra az egyébként 273 fős színházterem széksorai mellett.

Mivel azonban nincs születésnap torta nélkül, azt a kis vackorosok már délelőtt elmajszolták az óvoda aulájában, ahol behunyt szemmel, izgatottan várták a hatalmas meglepetésdesszert érkezését, s miután kihunyt a tűzijáték, csak úgy zengett a Vackor Induló: Vackor ovisok vagyunk, Környe a mi kis falunk. Büszkék vagyunk magunkra, meseszép kis ovinkra…

Pekár Zita óvodavezető tehát november 16-án kétszer is köszöntötte a megjelenteket a Művelődési Házban, K. László Szilvia költő, meseíró gondolataival kívánva valamennyi vendég számára szép délutánt: jó dolog a sok ajándék, de figyeld a szemeket, meglátod, a legnagyobb kincs az őszinte szeretet.

Óvodapedagógusaink igyekeztek a csoportok érdeklődésének, összetételének megfelelő produkciót kitalálni és megvalósítani a mai gálaműsorra, ami összességében az intézményünkbe járó kisgyermekek sokszínűségét, sokféleségét tükrözi. Sok-sok igyekezet, odafigyelés, gyakorlás bújik meg a csoportok előadása mögött – ajánlotta a produkciókat a vendégek figyelmébe, a kicsik pedig valóban színes, sokszínű csokrot nyújtottak át bájos előadásaikkal.

A legkisebbek, a Gomba-Minik palacsintázós vendégváró műsorral készültek, a Katica kiscsoport abból adott ízelítőt, milyen bátran rikkant és mennyire ravasz a ho-ho-ho-horgász, s ha már tavacskát varázsoltak a színpadra, a Napocska csoport kirándulni invitálta a vendégeket, míg a kis Sünik kis óriások táncával csalt mosolyt az arcokra. A második rész is képzeletbeli falatozással kezdődött, hiszen a Ficánkások kuktatáncot roptak, a Nyuszi csoport a margaréták és méhecskék táncát álmodta színpadra, a Csiga pedig páros táncokkal kápráztatta el a közönséget.

Az óvodapedagógusok Színes meglepetés című táncát mindkét „felvonás” végén vastaps kísérte, mint ahogy a Vackor Indulót is, s a gyerekek produkcióit látva, az indulót hallva, kétség sem férhetett hozzá, hogy valamennyi jelenlévő egyetért a záró strófával: van itt csúszda, hintaló, Vackorosnak lenni jó, jaj de jó! Vackorosnak lenni jó!

 

Megosztás