Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Szerdán megérkezett a Jézuska a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságaihoz. A csoportszobákban a kicsiket a Reichnach György által felajánlott, s ünnepi díszbe öltöztetett fenyők fogadták, no meg számtalan játék, előtte pedig a közös karácsony a nagycsoportosok műsorával.  

Mikor szól a csengő, az ajtó kitárul, piros alma nevet rám a fenyőfárul. Tudom, az erdőből édesapám hozta, a diót meg anyám be is aranyozta… Azért olyan kedves… azért olyan drága. Meghatottan nézek Apára…Anyára. – Donászy Magda „Karácsony délután” című versével köszöntötte az apróságokat az ünnepség kezdetén Pekár Zita mb. intézményvezető, majd a Katica csoport varázsolt családias karácsonyi hangulatot az aulába verseivel, dalaival, Betlehemi játékával.

A kicsik már egész hónapban készülődtek az ünnepre, ahogy sorra gyúltak a gyertyák a közös adventi koszorún, úgy szaporodott a megtanult versek, dalok, mondókák száma, ezekből is ízelítőt adtak a gyerekek a szerdai ünnepségen, majd következhettek a legizgalmasabb percek, amikor kiderült, hogy miket rejtenek a szépen becsomagolt dobozok.

Három évvel ezelőtt, szintén az adventi időszakban érkezett a jó hír az intézménybe, hogy elnyerték a Zöld Óvoda címet. Az akkor jegyzett oklevél 2017. december 31-éig jogosította fel a vackorosokat a cím viselésére. Nem volt kérdés, hogy ismét benyújtják a pályázatot, s talán nem túlzó, ha így fogalmazunk: a felől sem merülhetett fel kétség, hogy ismét sikerrel járnak, hiszen az óvodában mindig is kiemelt figyelmet fordítottak a környezettudatos nevelésre, természetszeretetre. A cím ismételt elnyerését igazoló oklevelet a napokban vette át a mb. intézményvezető a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, ahol Dr. Estók János főigazgató megnyitó beszédében azt emelte ki, mennyire fontos az óvodás korosztály számára a cím, pontosabban az a tevékenység, mellyel elnyerheti egy intézmény.

Az, hogy a Vackor Óvoda és Bölcsőde immáron második alkalommal pályázott sikerrel, igazolja, hogy a környezeti nevelés terén végzett tevékenységük elismerésre méltó és példaértékű.  Az intézményben szelektíven gyűjtik a hulladékot, gondozzák a kiskerteket, kiemelt figyelmet fordítanak a „zöld ünnepekre”, és a kis óvodások életkoruknak megfelelő információkat, s egyáltalán nem utolsó sorban a környezet szeretetét szívják magukba, melyet – fogalmazott Pekár Zita – a remények szerint a szülőknek is átadnak.

Megosztás