Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár a parlament által tavaly nyáron elfogadott módosítás értelmében 2021. január elsejétől országszerte tilos az avarégetés és a kerti hulladék égetése, egy decemberi kormányrendelet szerint amíg fennáll a járvány miatti veszélyhelyzet, továbbra is az önkormányzatok hatásköre, hogy engedélyezik-e, és  milyen feltételekkel. Tehát Környén is hatályos az avar és kerti hulladék szabadban történő égetéséről alkotott helyi rendelet, melyet május 4-én MÓDOSÍTOTT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET. A módosítás értelmében a komposztálásra alkalmatlan avar és kerti hulladék égetése belterületen 2021-ben március 1-je és május 31-e, valamint szeptember 15-e és november 15-e között engedélyezett kizárólag csütörtökön, pénteken és szombaton 8 és 18 óra között, valamint a határidők kezdő és utolsó napján is engedélyezett az égetés.

Ettől eltérő időben, tűzgyújtási tilalom ideje alatt, és nem kedvező meteorológiai viszonyok során, valamint közterületen tilos a nyílt téri égetés!

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat alapján külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója legfeljebb 10 hektár egybefüggő területen végezhet irányított égetést az év bármely szakában és napján. Az irányított égetés végzésének időpontját, terjedelmét, földrajzi koordinátákkal vagy helyrajzi számmal megadott helyét a megkezdés előtt 5 nappal a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltséghez írásban kell bejelenteni. Az égetés megkezdése előtt gondoskodni kell, hogy a környezetre tűz- és robbanásveszélyt ne jelentsen. Égetés közben a tűz nem hagyható magára őrizetlenül és veszély esetén azt azonnal el kell oltani! A külterületi irányított égetés bejelentéséhez szükséges bejelentőlap letölthető a komarom.katasztrofavedelem.hu internetes oldalról. Az „Irányított égetés bejelentőt” és a hozzá csatolandó tulajdoni lap másolatát, vagy a földhasználati lap másolatát a komarom.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címre kell elküldeni. Tűzgyújtási tilalom ideje alatt külterületen is tilos a nyílt téri égetés!

Az önkormányzati engedélyezési jogkör tehát CSAK A VESZÉLYHELYZET idejére biztosított, így kérjük, kövessék figyelemmel az ezzel kapcsolatos híradásokat!

Megosztás