Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nehéz a krónikás dolga érzelmek nélkül, csupán a számszerű adatokat, tényeket összesítve tudósítani egy olyan kezdeményezésről, amely évről-évre melegséget, mosolyt varázsol, szívet facsar és pityeregtet. Nehéz, ha a krónikás hétről-hétre látja a kezdeményezők, a számukra az év legkedvesebb napjához vezető fáradtságos, mégis mosolygós útját…

Hetedik alkalommal karácsonyozott december 19-én a Nő Klub… Hetedszer ragyogtak fel az arcok, csurrantak titkon könnyek, ahogy az eltelt évek valamennyi karácsonya előtt, hiszen a nyolc esztendős klub ilyenkor évről-évre szeretetünnepet varázsol a szerényebb körülmények között élők számára.

Mára talán a kétszázat is eléri azoknak a környei gyerekeknek, férfiaknak, asszonyoknak a száma, akiket az eltelt évek során megajándékozott a Nő Klub. Napjainkig nagyjából 1,5 millió forintot fordítottak jótékonykodásra. Ebben az esztendőben negyedmillió forintból gazdálkodhattak, a „költségvetésüket” idén is támogatta Török Mihály és Licul Norbert, Vida Gyöngyi gyermekjátékokkal, Madaras Dóra plüssfigurákkal gazdagította a gyerekek csomagjait, és számtalan adományozónak köszönhetően ruhaneműkből is válogathattak az apróságok, felnőttek az olvasóteremben.

Az idei ünnepség vendégeit a szépen megterített és gazdag vendéglátást ígérő asztalok mellett Bolemányi Magdolna citeramuzsikája fogadta, sőt, kicsit később Németh Lajosné, Marika kérésére az óvodapedagógusok segítségével közös énekszóra is sarkallta, így vált még inkább varázslatos karácsonyt idézővé a rendezvény.

Ezúttal 3 gyermek kapott tízezer forint értékű ruhavásárlási utalványt, valamennyien Mikulás- és játékcsomagot, 6 nagycsalád és két, az Idősek Otthonának gondozottja tizenhatezer forint értékű élelmiszercsomagot, az Oroszlányi Ebrendészeti Telep vakcina beszerzését 5 ezer forinttal támogatták, s mindezek mellett 9 diák utazhatott velük díjtalanul az év során színházba, a Szent Borbála kórházat pedig 13 darab tobozból készített karácsonyfával ajándékozták meg.

Ezért az évek óta tartó önzetlen segítésért fejezte ki köszönetét Beke László polgármester, kiemelve a hölgyek áldozatos szorgoskodását, hiszen egész éves kézműveskedésük csodáit váltják forintokra, azokat pedig a megajándékozottak minden szónál ékesebben szóló mosolyára, ahogy Odlerné Takács Zsuzsától is elhangzott a versben: kint hideg van, bent a csend. Egy kis harang halkan cseng. A zöld fenyőn apró a gyertyaláng, mégis meleggel tölti be a szobát. Fénye a színes gömbökön megtörik, minden érzés ünneplőbe öltözik.

A Nő Klub ezúton fejezi ki köszönetét a támogatók, s mindazok számára, akik év közben a kézműves tárgyaik megvásárlásával hozzájárultak, hogy idén is bőségesen ajándékozhassanak.

S hogy a forintok, élelmiszercsomagok, ajándékok valójában milyen gazdagságot hordoznak magukban az év egyetlen napján a klub tagjai számára, azt érzékelteti ez a párbeszéd egy 3-4 éves kisfiúval:

Süteményt miért nem eszel?
Köszönöm, már nem vagyok éhes.
És ha viszel haza, otthon megeszed?
Igen!
Akkor gyere, megkérdezzük a Marika nénit, hogy vihetsz-e haza, és ha azt mondja, hogy igen, akkor adok neked dobozt és pakolunk.
Marika nénihez érve…
Mit szeretnél kérdezni a Marika nénitől?
Van dobozod?

A kérdést persze „tisztáztuk”, Marika néni „jóváhagyása” megszerezve, szíve ellopva, doboz begyűjtve…

Irány a süteményes asztal:

Melyikből kérsz? Ebből köszönöm szépen nem, ebből igen…

Így haladtunk szépen, sorban, és amire „igen” volt a válasz, abból a süteményből pontosan 2-2 darabot vett el a pincurka kezével. Nem többet, nem kevesebbet: egyet Anyának, egyet magának…

Megosztás