Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Jó ideig aggódva nézték január 27-én a Művelődési Ház bejárati ajtaját a Vöröskereszt Környei Alapszervezetének aktivistái, aztán egyszer csak megismétlődött ugyanaz, mint egy esztendővel ezelőtt: elkezdtek sokasodni a nevek a listán, s végül pontosan ugyanannyi, 49 került a lapokra, mint tavaly januárban.

Az idei véradás annyiban azonban sikeresebbnek bizonyult, hogy Németh Miklós, és Czibók Ágnes személyében két elsőalkalmas véradót is köszönthettek, és sikeresen gyűjtöttek két beteg embernek irányítottan tíz, illetve három egységet. A hagyományos bőséges vendéglátásról ezúttal is Andor Ildikó titkár gondoskodott, a Művelődési Ház felajánlásaként pedig Balázsné Bartus Noémi, Kugler-Heitz Ágnes és Dóczi Norbert 2-2 tiszteletjegyet nyert a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Góbé farsang című előadására, február 21-ére.

Mindezek mellett a donorok a várakozás perceiben a „Szabad a téka” könyvkínálatából is szemezgethettek azzal a jóérzésű tudattal, hogy az adományládában összegyűlt forintok a Vöröskereszt környei alapszervezetének kasszáját gyarapítják.

A rendszeres véradókat és azokat is, akik még csak fontolgatják a véradás lehetőségét, idén – mint minden évben – még három alkalommal várja a Vöröskereszt. A környei Művelődési Házban: áprilisban 20-án és október 27-én, a Közösségi és Tájházban július 27-én, valamennyi időpontban 12.30 és 17.30 között.

Megosztás