Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

vör.ker.vilnap_0528 jubiláló, köztük két hatvanszoros véradót is köszöntöttek Környén kedden, a Vöröskereszt helyi szervezetének ünnepségén, melyet Maklári Éva, a Vöröskereszt tatabányai alapszervezetének területi vezetője is megtisztelt jelenlétével.

A Művelődési Házban, a Nemzetközi Vöröskereszt Világnapja alkalmából rendezett ünnepség kezdetén Eisenbart Győzőné, a házigazdák elnöke elevenítette fel a nemzetközi szervezet 1863-as megalapításának előzményeit, a solferinói csatát, amikor több ezer sebesült maradt szakszerű ellátás nélkül, s ezt látva egy svájci üzletember a szomszéd faluban toborzott segítő önkénteseket. Az elnök a segélyszervezet létrehozásának története mellett azt a hét alapelvet is kiemelte, amelyek nélkül – meggyőződése szerint – megszűnne a mozgalom. Ezek az emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egység és egyetemesség.

vör.ker.vilnap_02A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a térítésmentes véradás szervezésében, hiszen a biztonságos hazai vérellátáshoz évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség. Ezt a mennyiséget évente közel félmillió önkéntes véradomány biztosítja – hangzott el beszédében, s köszönetét fejezte ki Kissné Ágoston Éva véradófelelős számára, aki nélkül – mint fogalmazott – nem lenne megyei szinten is kiemelkedő a környei donorok, a véradásokon rendszeresen, illetve első alkalmasként megjelenők száma.

A Német Nemzetiségi Dalkör műsorával színesített program során a véradófelelős a köszönetet és elismerést máris „továbbította” azok részére, akik rendszeresen segítenek. vör.ker.vilnap_07Ezúttal 28 jubiláló véradó neve hangzott el, köztük Benkő Péteré és Drachsler Sándoré, akik már hatvanszor, s Tkalcsits Ferencé és Tompos Józsefé, akik félszázszor nyújtották karjukat.

 

További jubiláló környei véradók:

40x

Agárdi Zsolt

Csikós Péter

Moncz Istvánné

Szabó Józsefné

30x

Oláh László

Szabó-Kovács Gábor

25x

Becker József

Czigle Tamás

Friedrich Gyula

Golda Gábor

Krupánszky Imre

Zajácz Jánosné

20x

Bagi János

Barta Gizella

Bíróné Mészáros Veronika

Tremmel Ákos

Varga Zsolt

Verőné Deák Éva

10x

Börcsök Sándor

Eck Csabáné

Gáborné Soós Julianna

Hartman József

Papp Péter

Szilágyi István

vör.ker.vilnap_03vör.ker.vilnap_04 vör.ker.vilnap_06

Megosztás