Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kedves Környeiek! Veszélyhelyzet van, ami a következő időszakban továbbsúlyosbodik, az egyedi megbetegedések után Orbán Viktor miniszterelnök már bejelentette a csoportos kialakulást, amit – mindannyian tudjuk! – a tömeges járvány követ. Kérem, vegyék komolyan és tartsák be a meghozott intézkedéseket! Jelenleg mindennél a legfontosabb, hogy MARADJUNK OTTHON! A lakást, házat csak az hagyja el, akinek a munkája megkívánja, vagy, az, aki az indokolt bevásárlást intézi. Kérem, a bevásárlás legyen tudatos, családonként legfeljebb heti 1 alkalommal 1 ember gondoskodjon róla. Telefonon kérdezzük meg az idősebb rokonokat, barátokat, szomszédokat, van-e valamire szükségük, de a megvásárolt termékek átadásánál is kerüljük a személyes kontaktust!

Az iskola, óvoda, bölcsőde, az intézmények, sporttelep, játszóterek bezárása, minden intézkedés azért vált szükségessé, hogy lehetőleg minél kevesebben fertőződjenek meg a vírussal, és ez az időszak az, amikor már az egyéni felelősség – talán – a legnagyobb. A családi összejöveteleket is halasszuk el! Lassítani kell a koronavírus terjedését, amit csak úgy lehet elérni, ha mindenki megérti, hogy amennyire csak lehet, kerülni kell minden személyes kontaktust. Bár a szép idő az eltelt napokban sokakat vonzott a tó partjára, szabad levegőn is kerüljük a csoportos találkozásokat.

A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászokat, hogy ha horgászat mellett döntenek, akkor ne használjanak tömegközlekedést, barátok, kisebb társaságok ne induljanak egy autóban horgászni, a vízparton a horgászhelyek tekintetében a családtagnak nem minősülők az 5 méteres távolságot tartsák egymástól. Kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit. A MOHOSZ OHSZK ajánlása, hogy a 65. év feletti horgásztársak a veszélyhelyzet fennállása alatt a horgászati tevékenységet szüneteltessék.

A Polgármesteri Hivatalban szintén határozatlan ideig szünetel a személyes ügyfélfogadás. Felhívjuk a lakosság szíves figyelmét, hogy hivatalos ügyeiket telefonon, elektronikus, esetleg postai úton intézzék. A hivatal telefonos elérhetősége (34)573-100); e-mail: info@kornye.hu.

Kedves Szülők!

A gyerekeknek most azért kell otthon maradni, mert tünet nélküli vírushordozók lehetnek! Ennek betartása az Önök felelőssége! Kérem továbbá, hogy a gyerekeket lehetőség szerint ne bízzák a nagyszülőkre, hiszen ők a koronavírus járvány legveszélyeztetettebb korosztálya. A szülők próbálják meg összefogással, egymással együttműködve és egymást felváltva megoldani ezt a rendkívüli helyzetet.

Kedves Szép korúak!

Nyomatékosan kérem a 65 év feletti lakosokat, a krónikus betegségben szenvedőket, hogy egyáltalán ne hagyják el az otthonaikat! Ha megfertőződnek, a betegség lefolyása Önöknél járhat a legsúlyosabb következményekkel!

A segítségre szoruló idősek gyors és biztonságos felmérése érdekében a Magyar Államkincstár olyan elektronikus űrlapot tett közzé, amelyen az érintetteken kívül akár családtagok, ismerősök, szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha egy idős embernek segítségre van szüksége. Az e-önkormányzat portál elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap.

De természetesen a telefonos bejelentésre továbbra is lehetőség van a Polgármesteri Hivatalban a 34/573-101-es telefonszámon hétköznapokon 8 és 16 óra között.

Tájékoztatom Önöket, hogy az idősek ellátásáról a jelzések alapján az önkormányzat az Idősek Klubjának munkatársai folyamatosan gondoskodik. Az önkormányzat első intézkedései közé tartozott, hogy a tópart utcai klubépületben az étkeztetést felfüggesztette, és valamennyi ellátást kérőnek házhoz szállítja.

A közétkeztetés az igénybe vevők számára továbbra is biztosított. A fertőzésveszély miatt az önkormányzat több ezer egyszer használatos ételdobozt vásárolt, így az ételt minden nap abban juttatják el az igénybe vevők részére. Az ételdobozok költségét az önkormányzat természetesen nem hárítja át!

Mindezek mellett egyszerűek a teendők:

Mosson kezet minél többször, alaposan, ha nincs erre szolgáló fertőtlenítőszere, akkor szappannal!

Tartson megfelelő távolságot, ne érintsen másokat!

Kérem, csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonukat! Ne kockáztassák sem maguk, sem mások egészségét!

Ne menjenek az orvosi rendelőkbe! Ha komolyak a panaszaik, telefonon hívják fel háziorvosukat! Az orvosi rendelésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat itt találják meg, az oldalt folyamatosan frissítjük: http://kornye.hu/intezmenyek/orvosi-rendelok/

Kedves Környeiek!

Valamennyiünkben él az aggodalom a vírus terjedése és következményei kapcsán. Jelenleg még egyáltalán nem ismert, milyen súlyos helyzet várható, ezért rendkívül fontos, hogy egyénileg is mindent megtegyünk a járvány terjedésének megelőzésében vagy megfékezésében, s ehhez az áldozatvállalás is elengedhetetlen. Ez az időszak sajnos lemondásokkal jár. A lemondások mindenkit érintenek: az államot, önkormányzatokat, intézményeket, gazdasági társaságokat, a kulturális szférát, a sportéletet, kereskedelmet, a szolgáltatóipart, s még hosszasan sorolhatnám. Ezért rendkívül fontos, hogy az emberek is felismerjék: jelenleg nem a mindennapokban megszokott komfortérzetünk megőrzése a cél.

Végül engedjék meg, hogy ismét Dr. Szabó János háziorvost idézzem: mindenféle gazdasági kár, pénzügyi veszteség a járvány lezajlását követően pótolható. A járvány során áldozattá váló családtagjainkat, szeretteinket soha, senki sem tudja pótolni majd.
Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a járványtól. Vigyázzunk egymásra!

Beke László polgármester

 

Megosztás