Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1salátapartiHatodik alkalommal hívta saláta-partira szeptember 12-ére Szarka Katalin az általános iskola diákjait, a tíz nevező csapat pedig már a megnyitó előtt izgatottan zsibongott az ebédlő ajtajánál, türelmetlenül várva, hogy mikor veselkedhetnek neki a gasztronómiai megmérettetésnek, a vitaminbombák elkészítésének.
A fiúk, lányok gyümölcsökkel, mindenféle zöldséggel, no meg konyhai eszközökkel felszerelten érkeztek, s a szervező köszöntője után pillanatok alatt – szó szerint – belevágtak a feladat teljesítésébe: az alapanyagok hámozásának, szeletelésének, a különböző öntetek készítésének. 2salátapartiAlig telt el kis idő, amikor az iskola folyosóján már ínycsiklandó illatok terjengtek: zöldség- és például citrusféléké, hiszen a csapatok ezúttal is két, édes és sós kategóriában készíthettek finomságokat.
Horváth Gyuláné, Gabi néni ezúttal is elégedetten állapíthatta meg, hogy a gyerekek a kisebb ügyetlenkedések ellenére összességében otthonosan mozognak az egészséges táplálkozás világában, s tehetik is, hiszen az iskola büféjében is minden megtalálható, ami finom és egészséges. A zsűri elnöke ezekből hagyományosan ízelítőt is készített, egy asztalt töltött meg mindenféle egészséges falattal, nasival.
3salátapartiA Gabi néni, Szarka Katalin, Hörömpöli Tiborné, Kollárné Paragi Éva pedagógusok, valamint a diákönkormányzat képviselői, Szabó Karina, Leyn Klaudia és Vérten Vivien alkotta zsűri ízlelte sorra a nagyjából egy óra alatt elkészített sós és édes vitaminbombákat.
Édes kategóriában végül a Tenger gyümölcsei, azaz Kaszap-Nagy Sára és Emma, Benkő Lili, valamint Grega Diána vehette át a legízletesebb salátáért járó ajándékot. Második lett a Saláta evők formáció (Gál Krisztina, Hetzl Panna, Daróczi Vivien), harmadik pedig a Cukisalik (Németh Ivett, Reichnach Fanni, Deák Dulszinea).
A sós saláták közül a gasztroítészek a Salátakukacok ételét sorolta a legelső helyre, a csapat tagjai Bartus Eszter, Varga Ágnes és Ádám, Hoffmann Richárd és Laczó Hanna voltak. A második helyen a Parti Saláták (Benkő Mirabella, Reinhardt Lili, Karnuts Ferenc, Szabó Zsolt, Soós Krisztina), a harmadikon a Saláta Zsenik (Tisch András, Bartus Karina, Auer Petra) végeztek.
A zsűri a díszítést, terítést is értékelte, s úgy vélte, hogy a Tenger gyümölcsei által készített tálalás a legtetszetősebb. Második lett a Parti Saláták asztala, s harmadik a Cukisaliké. 5salátapartiAz eredményhirdetés során különdíjat vehetett át a Kalózmacskák, amelynek valójában csak egyetlen tagja volt. Bár eredetileg többen készültek a partira, betegség miatt távol maradtak, a harmadikos Soós Lili pedig úgy határozott, hogy egyedül is megmutatja, ki a leány a konyhában…

4salátaparti6salátaparti 7salátaparti 8salátaparti 9salátaparti 10salátaparti 11salátaparti 12salátaparti 13salátaparti 14salátaparti 15salátaparti 16salátaparti 17salátaparti 18salátaparti 19salátaparti 20salátaparti 21salátaparti 22salátaparti 23salátaparti 24salátaparti 25salátaparti 26salátaparti 27salátaparti 28salátaparti 29salátaparti 30salátaparti 31salátaparti

Megosztás