arrow-left Vissza

A barokktól napjainkig

A barokktól napjainkig
Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
2024. április 23.
Negyedik alkalommal érkezett Környére és adott koncertet a Soltész István Kamarazenekar április 19-én a Művelődési Házban. A zenekar az elmúlt évek során számos rendezvény, jótékonysági kezdeményezés részese volt, az idei tavaszköszöntő koncertjük különlegesnek számított, hiszen megalakulásuk óta pontosan 99. alkalommal léptek színpadra.

Soltész István fél évszázadig tanított a tatai Zeneiskolában, nyugdíjba vonulása óta vezeti az örömmuzsikáló kamarazenekart, amely első alkalommal 2017-ben adventi, 2019 márciusában nőnapi, 2022-ben ősz, idén pedig tavaszköszöntő koncerttel, a barokktól a napjainkig terjedő zenés időutazással ajándékozta meg a nagyérdeműt Környén.  

A hangverseny gondolata hét esztendeje Takács Karolinában született meg, s közös kapocsként segítette a megvalósítást, hiszen az intézmény pedagógusaként és a kamarazenekar tagjaként is részt vett az esemény életre hívásában, a hagyomány megteremtésében.

Az idei koncert során – többek között – Antonio Vivaldi, Johann Christian Bach, Giulio Caccini, Georg Friedrich Händel, Gaetano Donizetti, Karl Jenkins művei csendültek fel, olyan kiváló művészek és tehetségek szólista közreműködésével, mint Soltész Ágnes (a Magyar Állami Operaház zenekarának koncertmestere), dr. Lakatos János, Berendi Viktória (a tatai Menner Bernát Zeneiskola tanára), Kovács Luca (a Thália Tanoda növendéke).

A rendezvényen környei diákok is megcsillogtathatták tehetségüket és színpadra léphettek, hiszen a zeneszámok között Erdélyi-Horváth Illangó, Kószás Balázs, Krüpl Adrienn, Ruff Botond és Wittman Sára konferált, s osztott meg a nagyérdeművel a szerzőről, vagy éppen a mű keletkezésének körülményeiről érdekes és talán kevésbé közismert információkat.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó