arrow-left Vissza

Elkerülő út: lobbi a pozitív elbírálásért

Elkerülő út: lobbi a pozitív elbírálásért
Helyi hírek
2024. április 25.
Levélben fordult Beke László, Környe polgármestere Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőhöz, azt kérve, hogy nyújtson segítséget a környei elkerülő utat és a hozzá kapcsolódó fejlesztéseket megerősítő pozitív kormányzati elbíráláshoz – a településvezető erről a testület április 25-ei ülésén számolt be a két ülés közötti események ismertetésekor.

A polgármester információi szerint a kormány a nyár folyamán dönt véglegesen a közel- és középtávú fejlesztésekről. A tervezett projektek között jelenleg szerepel az elkerülő út, ám Beke László levelében aggályát fejezte ki, hogy amennyiben – másokkal egyetemben – kiemelik a nevesített fejlesztések sorából, elveszik az esély rá, hogy megépüljön a következő évtizedben.

„Az elkerülő út társadalmi támogatottsága, megvalósításának indokoltsága ismert Ön előtt. Jól példázza mindezt, hogy a közelmúltban Kecskéden tartott lakossági fórum témája a Veolia fejlesztése volt, mégis maga a fejlesztés, illetve a működés során alkalmazott technológia iránt szinte nem is érdeklődtek a jelenlévők. A legnagyobb érdeklődést az erőmű újraindításának a közúti közlekedésre gyakorolt hatása váltotta ki. Térségünk gazdasági fejlődése továbbra is jelentős, ezért az érintett lakosság mellett a gazdasági élet szereplőinek is égető fontosságú a térség közúthálózatának fejlesztése.” – fogalmazott levelében.

A testületi ülésen azt is elmondta: közismert hogy, az országos közutak forgalmának szervezése nem a települési önkormányzatok feladata, ennek ellenére a környei a lehetőségeihez mérten igyekszik mindent megtenni a régóta fennálló áldatlan közlekedési állapotok enyhítésére. A Beloiannisz utcába az önkormányzat kérésére és finanszírozásában hamarosan két trafiboxot telepít a rendőrkapitányság és a Széchenyi utcai buszmegálló közelében gyalogátkelőt létesít a helyhatóság. Hozzátette: bár a hatalmas méretű áthaladó forgalom nagyságát nem csökkentik az intézkedések, a döntéshozók abban bíznak, hogy a korlátozásokkal azokat is rákényszerítik a közlekedési szabályok betartására, akik jelenleg figyelmen kívül hagyják a KRESZ táblák jelzéseit és veszélybe sodorják a többi, autóval, kerékpárral, motorral, gyalogosan közlekedőt.

Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó