arrow-left Vissza

Szinte a tagdíj egészét halvásárlásra fordíthatták

Szinte a tagdíj egészét halvásárlásra fordíthatták
Helyi hírek
2021. szeptember 19.
A jelenlévő tagok minden előterjesztést tartózkodás, ellenvetés nélkül, egyöntetűen fogadtak el a Környei Horgász Egyesület szeptember 18-ai közgyűlésén a Művelődési Házban, pedig tagdíjemelésről is határoztak.

Török Mihály elnöki beszámolója ezúttal is részletesen kitért a tavalyi eredmények, események, adatok ismertetésére, melyekből kiderült, hogy a létszámuk az előző évhez képest 20 fővel nőtt, a 2020-as évet 345-el zárták, ebből 235 volt felnőtt, 96 gyermek, 3 ifi és 11 jogi.

A környeiek fogási eredményei továbbra is messze kimagaslóak a megyében, talán országszerte is: pontyból majdnem 5 900 kilónyit fogtak ki a tóból a horgászok. Az amurral, harcsával, csukával, süllővel és egyéb halakkal kiegészített fogási eredmény 9 276 kiló volt, ami egy főre vetítve több mint 40 és fél kg-ot jelentett.

Ebben nyilván jelentős szerepet játszott, hogy az egyesület minden évben tekintélyes összeget fordít halvásárlásra, tavaly például 14 millió 170 ezer forintot, azaz szinte a beérkező, közel 15 milliós tagdíj egészéből halat vásároltak. Ezt nem tehettük volna meg az önkormányzat nélkül, hiszen példaértékűen tartja karban a tó környezetét, így az ezzel kapcsolatos kiadások nem az egyesületünk költségvetését terhelik – emelte ki az elnök. A gyönyörű, rendezett környezet kedvelt kirándulóhelyszín, a kerékpárút is sokakat vonz, mára talán kevésbé nyugodt a horgászat, mint tíz éve, de ez is a fejlődés része, ezért kérem mindenki megértését – tette hozzá.

A takarmányárak emelkedése miatt várható a hal drágulása, ezért bármennyire is igyekeztek jó ideje elkerülni a tagdíj emelését, 2022-ben szükség lesz rá – hangzott el a közgyűlésen, ahol a tagság megszavazta a felnőttek esetében a 42 ezerről 46 ezerre, valamint a jogi személyeknél a 120 ezerről 130 ezerre történő növelést. Arról is határoztak, hogy bár rendelkeznek pénzügyi tartalékkal, jövőre nem tervezik 80 mázsa pontynál, valamint 5-5 mázsa süllőnél és csukánál több hal vásárlását, mivel a tó halállománya igen gazdag, és a ponty is szépen leívott idén.

Hosszú esztendőkön át szerepelt kritikaként napirenden a tóparti WC-k hiánya, 2 mobil toi toi telepítésével tavaly ez a probléma is megoldódott. A két toi toi a horgászok számára működik április elejétől október végéig, s mint Török Mihály elmondta, az üzemeltetés és a rendeltetésszerű használat kapcsán pozitív tapasztalatokat szűrhettek le, a bérléssel járó, összesen 700 ezer forintos költség is kigazdálkodható, így biztos, hogy jövőre ismét kérik a telepítést.

 

Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó