arrow-left Vissza

Őszköszöntő jótékonysági koncert

Őszköszöntő jótékonysági koncert
Kultúra, művészet
2022. szeptember 25.
Harmadik alkalommal érkezett Környére és adott nagy sikerrel jótékonysági koncertet a Soltész István Kamarazenekar szeptember 24-én a Művelődési Házban. A zenés őszköszöntő rendezvényre a Kisfaludy Mihály Általános Iskola énekkara, és vezetőjük, Szelőczei Ferencné is izgatottan készült, hiszen a koncert kezdetén a zenekarral közösen adták elő Bach Parasztkantáta című művét.

Soltész István fél évszázadig tanított a tatai Zeneiskolában, nyugdíjba vonulása óta vezeti a 13 esztendeje örömmuzsikáló kamarazenekart, amely első alkalommal 2017-ben adventi, 2019 márciusában nőnapi, tavaszváró dallamokkal, ezúttal pedig őszköszöntő koncerttel, a barokktól a 20. századig terjedő zenés időutazással ajándékozta meg a nagyérdeműt Környén.  

A hangverseny gondolata annak idején Takács Karolinában született meg, s közös kapocsként segítette a megvalósítást, hiszen az intézmény pedagógusaként és a kamarazenekar tagjaként is részt vett az esemény életre hívásában, a hagyomány megteremtésében.

Az idei koncert során – többek között – Antonio Vivaldi, Johann Pachelbel, Dvorak, Bartók Béla, Johann Sebastian Bach, Steiber Mátyás művei csendültek fel, olyan kiváló művészek és tehetségek szólista közreműködésével, mint Soltész Ágnes (a Magyar Állami Operaház zenekarának koncertmestere), Sakai Yumiko zongoraművész (a Bartók Béla  Konzervatórium tanára), Vitályos-Gaál Eszter hegedűművész, Vitályos Bence (a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatója), Kovács Luca (a Thália Tanoda növendéke).

A jótékonysági rendezvény zárásaként Horti Károlyné, az iskola igazgatóhelyettese mondott köszönetet a többszörösen is vastapsot érdemlő előadásért a zenekar tagjai és Soltész István, valamint a hagyomány életre hívója és lelkes szervezője, Takács Karolina számára.

A koncert résztvevői adományaikkal az „Értetek, Nebulókért” Alapítványt támogatták.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó