arrow-left Vissza

Miénk itt a tér!

Miénk itt a tér!
Helyi hírek
2014. október 07.
Bár kétségtelen, hogy a vasárnapi programok közül messze és méltán emelkedett ki az új faluközpont átadása és a hozzá kapcsolódó programok, a községben több megszépült, illetve új teret is birtokba vehettek kicsik és nagyok.

Bár kétségtelen, hogy a vasárnapi programok közül messze és méltán emelkedett ki az új faluközpont átadása és a hozzá kapcsolódó programok, a községben több megszépült, illetve új teret is birtokba vehettek kicsik és nagyok.


Környebányán reggel hidas és párválasztó népi játékokkal köszöntötték a gyerekek az új hintákkal, babaházzal, homokozóval, duplavár mászókával felszerelt játszóterüket, amelyre 2,7 millió forintot fordított az önkormányzat. A Környebányáért Alapítványnak, s támogatójának, a Takarékszövetkezetnek köszönhetően a kicsik és felnőttek „egyenpólóban” léptek színre, s a szívüknek oly kedves perceket még egy torta is megédesítette.
Mondhatni, hogy a „babaházból már kinőtt”, kicsit idősebb fiatalemberek vették birtokba a folytatásban a sportpálya mellett kialakított BMX és gördeszka pályát, s mutattak be nyaktörőnek tűnő mutatványokat. Az asztalitenisz és kosárlabda azonban minden bizonnyal a felnőtteket is odavonzza majd a jövőben, hiszen – ahogy vasárnap is igazolták – ezek a sportok nem korhoz kötöttek.
Kora délután egyre többen érkeztek a Vackor Óvoda és Bölcsőde játszóudvarára, s az új faluközpontba, amelyet az óvodások, kisiskolások futóversennyel avattak fel.


A z új tér kialakításáról nettó 90 millió Ft. értékben gondoskodott a fővállalkozó Extreme Park Kft., s a tóba nyúlva egy látványterasz is készült, ahonnan csodálatos panoráma tárul a sétálók elé.
A tóparti sétány mellett közel 50 fát, 1 177 örökzöld és 1 867 lombhullató cserjét ültettek el a kialakítás során, a zöldfelület meghaladja az 1 600 négyzetmétert, a díszburkolat pedig majdnem 2 500 négyzetméter.
A Művelődési Ház melletti téren is számos növény lelt új otthonra: összességében több mint ezerhétszáz fa, örökzöld fa és különböző cserje szépíti a környezetet. Itt a zöldfelület 570 négyzetméter, a díszburkolat nagysága pedig meghaladja az ezer négyzetmétert.
A pihenésre, beszélgetésre vágyókat 15 pad, a lugas alatt 4 asztal garnitúra várja, s az igen népszerű szellemi sport, a sakk kedvelői hatalmas csatákat vívhatnak majd október közepétől, mivel akkor érkezik meg három sakkasztal ülőkével.


Egy több mint 100 éves emlék is ékesíti az új főteret: a régi iskola udvaráról a tér szélére helyezték át azt az emléktáblát, amelyet a felirat szerint 1898-ban állítottak Erzsébet királyné tiszteletére.


Az új faluközpont legnagyobb attrakciója a Jura mészkő borítású szökőkút 48 oldalsó és egy központi fúvókával, fényjátékkal.


A szökőkút már napközben is vonzotta az érdeklődőket, a szemet gyönyörködtető legszebb percek azonban este, a Környei Német Nemzetiségi Dalkör, a Művészeti Iskola néptánccsoportja, az X-PLOR Tánccsoport, a Schwung Tanzgruppe műsora és a Best of buli után érkeztek el, amikor Nagy Péter tiszteletes megáldotta, Bedy Sándor plébános felszentelte, majd Mike Ariel gitárjátékának kíséretében feltündököltek a színes fények, s a vízsugarak játékba kezdtek.


A testvéri szeretet legyen maradandó! – Az igevers gondolatai jegyében fogalmazott Nagy Péter tiszteletes: így vehetjük birtokba ezt a szép teret, ezt a szép szökőkutat, tudva azt, hogy az egymásért végzett szeretetmunka által készült el mindenkinek, aki csak erre jár.

A Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde játszóudvarának és a faluközpont megépítésének során tanúsított lelkiismeretes, a kiemelkedően magas szakmai színvonalon ellátott feladatok elismeréseként Környe Község Önkormányzata köszönetét fejezi ki

az Extreme Park Kft. ügyvezetője, Ercsey Áron

az Extreme Park Kft. főépítés vezetője, Pap László

az Extreme Park Kft. építésvezetője, Pap István

az Extreme Park Kft. építésvezetője, Pap Balázs

az Extreme Park Kft. építésvezetője, Szenzenstein Rita

a Baracskai Gép Kft. ügyvezetője, Baracskai Viktor

az Ingobau Kft. ügyvezetője, Straubinger János

a Kertkoktél Kft. ügyvezetője, Mauer-Klimes Attila

Vanya Balázs

a Bánhidai Ipari Tanoda igazgatója, Demeter János

a Varga és Társa Kft. ügyvezetője, Hubik Sándorné

a Barackvirág Kft. ügyvezetője, Kosztka Ernő

az Ersped Kft. építésvezetője, Keresztes Tamás

az Eckfa Kft. ügyvezetője, Eck Csaba

Wittmann Zoltán

a Ganz HYDRO Kft. műszaki igazgatója, Szűcs Sándor

részére.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó