arrow-left Vissza

Ismét kiemelkedő részvétel

Ismét kiemelkedő részvétel
Helyi hírek
2023. január 28.
Az elmúlt évben júliusban érkeztek a legtöbben, 44-en véradásra Környén, így – mondhatni – igencsak magasnak bizonyult az idei első véradás részvétele, hiszen január 27-én 52-szer nyílt a Művelődési Ház ajtaja.

Bár a járvány miatti korlátozások már országszerte megszűntek, a véradásra vonatkozó óvintézkedések nem, így a donorokat ezúttal is részletes tájékoztató, kézfertőtlenítés, testhőmérséklet mérés fogadta, saját használatú tollat biztosítottak, a Vöröskereszt Környei Alapszervezete pedig hagyományosan a csokoládé, üdítő mellett többféle, édes és sós, előrecsomagolt péksüteménnyel mondott köszönetet az önkéntesek számára.

Már a délután fél 1-es „kapunyitáskor” érezhető volt, hogy a korábbiaknál több véradóra számíthatnak, hiszen a statisztikában szépen gyűltek a nevek, s nem csupán a faluból, hanem környékbeli településekről is: összesen 13 olyan véradó érkezett, aki nem Környén él, közülük ketten először nyújtották a karjukat.

A vöröskeresztes aktivisták tehát két elsőalkalmas donort is köszönthettek, Oroszlányból Susán Martint, valamint Tatáról Salamon Ádámot.  

 

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó