arrow-left Vissza

Ragyogó eredmények a Forgórózsa fesztiválról

Ragyogó eredmények a Forgórózsa fesztiválról
Hagyományőrzés
2023. május 27.
Május 13-án és 14-én rendezték meg Tatabányán a XI. Forgórózsa fesztivált, amelyen a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és AMI Széltolók és Kotyolók együttes szólótáncosai és népdal énekesei is részt vettek és megmérethették magukat.

A fesztivál első napján az Örökség Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen 11 táncosunk első alkalommal mutatta be tudását zsűri előtt. A rutinos versenytársak mellett szép eredmények születtek:

Jordán Dávid kiemelt arany minősítést és különdíjat kapott a rábaközi dus stílusos előadásáért, Spilmann Enikő és Lakatos Raul Roland- kiemelt arany minősítést és a legenergikusabb pár különdíját kapták meg.

Kun Jázmin és Sztancsik Mátyás arany minősítést és különdíjként elnyerték a legharmonikusabb pár címet.

Krüpl Adrienn És Kószás Balázs arany minősítést, Vona Éva Viktória és Futó Máté valamint Krupánszki Gréta és Szabó Mátyás párosok egyaránt ezüst minősítést értek el.

A Kotyoló Együttes tagjai rábaközi, szanyi táncokat adtak elő, míg a Széltoló együttes párjai szilágysági csárdást és ugrálóst táncoltak.

Másnap a Gerzanics Magdolna Népzenei és Népdal versenyen újabb csillogó eredmények születtek, Timár Hanna arany, Krüpl Adrienn ezüst minősítést ért el. Hanna Erdélyből mezőségi népdalokat, Adri testvértelepülésünk Tardoskedd énekiből adott elő egy összeállítást.

 

Jordán-Holló Mónika, Jakab András

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó