arrow-left Vissza

Nem győzték sütni a palacsintát

Nem győzték sütni a palacsintát
Kikapcsolódás
2023. május 28.
Ragyogó nyárias idő kísérte május 27-én a környei gyermeknapi programokat, amely ezúttal is több helyszínen várta a falu apraját, nagyját, akik a 14 órai kezdést követően szinte percek alatt megtöltötték a Művelődési Ház tereit, termeit.

A rendezvény előkészületeit és a megvalósítást idén is széleskörű összefogás jellemezte, a felnőttek munkájának gyümölcse pedig tengernyi széles gyermek és felnőtt mosoly volt, hiszen még az apukák, anyukák is élvezettel merültek el a játékokban, kézműveskedésben, és egyáltalán nem utolsó sorban, az ízletes falatokban.

A Gyereknapi programkavalkád hagyományosan a Művelődési Ház, a Vackor Óvoda és Bölcsőde, a Vöröskereszt környei alapszervezete közös rendezvényeként csalogatta az ünnepelteket, és idén is csatlakozott a Pribéliné Wéber Noémi által életre hívott „Süssünk, főzzünk valamit!” Klub. Egy részük két nappal korábban serénykedett az iskola tankonyhájában, második pedig otthon készítették el a finomságokat, az ínycsiklandó süteményekért köszönet Barta Gizellának, Szőgyényi Zoltánnénak, Szabó Lászlónénak, Pribéliné Wéber Noéminek és Hadverő Katinkának!

És köszönet az óvoda kollektívájának! Az intézmény konyháján szinte futószalagszerűen készültek a palacsinták, nagyjából kétszáz darab, a kicsik, nagyok pedig a művelődési házban válogathattak a nutellás, kakaós, lekváros töltelékek között, utána pedig ízletes málnával öblíthették le a finom falatokat.

A gyerkőcök körében töretlen népszerűségnek örvend az arcfestés, olyannyira, hogy idén sem maradt el a „túlóra”. Azt, hogy a kézművesek hány gyerkőcöt varázsoltak át, s hány csillámtetkó készült el, még megbecsülni sem lehet. Mérhető viszont a Vöröskereszt homokkép készítő „műhelye”, amely folyamatosan „telt házzal” működött, hiszen 150 darab sablonnal érkeztek, és a nap végére valamennyi elfogyott, miközben a kézműves szigeteknél is sorra készültek a gyöngyképek, nyakláncok, karláncok, békasípok, mini léghajók, szélforgók, a nagyteremben pedig zajlott a mini golf bajnokság.

A gyerekeket természetesen a Vackor Óvoda és Bölcsőde udvarán is számos játékos elfoglaltság várta, majd birtokba vették a főteret, ahol Tücsökszabi és Hangyabence gyermekkoncertje zárta a Gyermeknapi programkavalkádot.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó