arrow-left Vissza

Szociális munkások köszöntése

Szociális munkások köszöntése
Helyi hírek
2023. november 15.
A Szociális Munka Napja, november 12-e 1997 óta világnap. Ezen a napon azok iránt fejezzük ki megbecsülésünket, akik elkötelezetten, fáradhatatlanul a rászorulóknak, hátrányos helyzetűeknek segítenek, legyenek azok gyermekek, felnőttek, idősek, értelmi fogyatékosok, vagy pszichiátriai betegek.

Beke László polgármester és Orlovits Tímea jegyző a Szociális Munka Napja alkalmából az Idősek Napközi Otthonának kollektíváját köszöntötte.

Lehet, hogy mi nagyobb részben látjuk, hogy milyen fontos a szociális gondoskodás a településünkön, de Ti az első sorban vagytok, mi pedig mögöttetek, mellettetek. Nagyon jó érzés, amikor látja az ember, hogy amit tesz, annak micsoda értéke van. Lehet, hogy ezt egy hálás pillantással köszöntik meg, ami – lehet – a legnagyobb fizetség. Ha arra gondolok, hogy idősgondozás, akkor az a szó jut eszembe, hogy: törődés. Törődni a másikkal, odafigyelni, és ezzel a törődéssel segíteni az életét. Nektek ez a gyönyörű szép hivatás, ez a gyönyörű napi teendő jutott, ami nélkül nem lenne élet az élet – fogalmazott a polgármester, és az önkormányzat, a falu egésze nevében így fejezte ki köszönetét: köszönjük azt a gyönyörű munkát, amit végeztek, és köszönjük mindazt a pluszt, amit a rendezvényeink lebonyolításához nyújtotok. És mindezt a környeiekért teszitek, nagyon szépen köszönjük!

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó