arrow-left Vissza

Tavaszköszöntő az Idősek Klubjában

Tavaszköszöntő az Idősek Klubjában
Helyi hírek
2024. március 24.
Kilencedik alkalommal gyülekeztek március 22-én tavaszváró programra a környei Idősek Napközi Otthonában a klubtagok, s bizony már nagyon várták a jó idő beköszöntét, hiszen a napsütötte kikelet érezhetően még váratott magára, az épületben viszont az óvodások műsora megmelengette a szíveket.

A vendégeket Halász-Becker Anita szolgálatvezető köszöntötte, aki a természet és a lélek tavaszi megújulásáról így fogalmazott: ahogy hosszabbodnak a nappalok, új életre kel a természet, mi magunk is igyekszünk megújulni. A Teremtő feltámadása pedig az ehhez szükséges lelki erőt, hitet kínálja mindannyiunknak. Ez a testi-lelki megújulás a természet örök rendjének és keresztény értékrendünknek évezredes harmóniáját szimbolizálja. A természet ébredése bennünket is munkára hív, új erővel tekintünk a feladataink elé… Húsvét ünnepén újra szorosabbá fonódnak a családi kötelékek, megerősítést nyernek a bennünket összefűző baráti szálak is. Ezek a napok, és az előttünk álló találkozások, beszélgetések, és az ünnep pillanatai mindnyájunk számára elhozzák a feltámadás, a megújulás örök üzenetét.

„Erdő mélyén szendereg egy aprócska rügy-gyerek. Nézi a Nap kedvesen. Itt az idő! Ébresszem?... Érzi már a meleget, nyújtózik a rügy-gyerek. Ásít, s kacag boldogan: végre, végre tavasz van!” A Vackor Óvoda és Bölcsőde Ficánka csoportja tavaszköszöntő versekkel, dalokkal, körjátékokkal ajándékozták meg a szép korúakat, s a március 15-ére készített műsorukkal is, amely láttán és hallatán valóban valamennyi szív együtt dobbant, a vendégek lélekben megfiatalodtak, hiszen a kicsik bájos előadása valóban a megújulást hozó tavaszt varázsolta a falak közé, a szívekbe.

A szolgálat munkatársai az ízletes vendéglátás előtt maguk készítette virágtartóban árvácskával kedveskedtek a vendégeknek, akik így az otthonaikban is felidézhetik a tavaszköszöntő kedves, szép pillanatait.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó