arrow-left Vissza

A 90 esztendős Annus nénit köszöntöttük

A 90 esztendős Annus nénit köszöntöttük
Helyi hírek
2024. június 06.
Gyermekei és veje körében köszöntötte június 5-én Bucsuházi Lászlóné, született Gergácz Annát otthonában 90. születésnapja alkalmából az önkormányzat és a falu egésze nevében Beke László polgármester és Pankotai Mihályné anyakönyvvezető.

Kilencven esztendő lehet nagyon sok, és lehet kevés is. Ami fontos, hogy mennyire volt tartalmas, mennyire volt értékes. Én úgy hallottam, hogy Annus néni mögött nagyon értékes 9 évtized áll, és a technikának, a telefonnak köszönhetően még ma is lázasan intézkedhet, szervezhet. Isten éltesse, még maradjon sokáig a szerető család mozgatórugója! – köszöntötte a polgármester az ünnepeltet, aki valóban pillanatok alatt „kiosztotta” a teendőket: melyik vázát kéri, hová kerüljön a süteményes tál, és érkezzen az alkoholmentes pezsgő.

Mindeközben büszkén mutatta a családi fotókat unokáiról, dédunokáiról, akik örömére gyakran látogatják, és a Vépről készített kiadványt, amely oly sok kedves emléket idéz fel benne.

Annus néni Vépen született 1934. június 5-én, Bucsuházi Lászlóval 1952. október 19-én kötött házasságot Környén. Három gyermekük született, László, Anna és Kálmán. Annus néni Környén a vasútnál dolgozott, párját nagyon fiatalon, 1981. május 14-én veszítette el. Kálmán akkor még csupán 13 esztendős volt, így magára maradt a taníttatásával, nevelésével, jelenleg is vele él. Gyermekei három unokával, Ritával, Sándorral, Anettel és három dédunokával, Martinnal, Mátéval és Dáviddal ajándékozták meg. Annus néni mindig szeretetett kézimunkázni, a kertben, szőlőben szorgoskodni, elkészíteni az unokák kedvenc ételeit, süteményeit. Kilencven esztendősen a dédunokák éltetik, ők aranyozzák be a napjait.   

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó