arrow-left Vissza

Megújult a sportépület

Megújult a sportépület
Helyi hírek
2024. július 13.
Majdnem 637 millió forintból, saját erős beruházással újult meg a Környei Sportépület, melynek alapterülete 294-ről 654 négyzetméterre bővült.

A július 12-ei ünnepélyes átadót – többek között – dr. Kancz Csaba főispán, mint az MLSZ Komárom-Esztergom megyei társadalmi elnöke is megtisztelte jelenlétével, aki igen elismerően nyilatkozott a létesítményről. Mint mondta, nemcsak a felújítás, hanem a komplexitása okán is méltán lehet büszke Környe, s azt is megkockáztatta, hogy jelen pillanatban a vármegye legszebb, legtöbb funkcióval rendelkező sportépülete.   

A Környei Sport Egyesület jelenleg három szakosztállyal (labdarúgás, kézilabda, tenisz) működik, a legnépesebb a labdarúgóké, ők a megye 2-ben szerepelnek U7, U11, U13, U14, U16, U19, felnőtt férfi, felnőtt női csapatokkal.

Az önkormányzat célja a beruházással egy új, modern öltözőépület létrehozása volt, amely a sportklubhoz tartozó kispályás, műfüves és nagypályás footballpályák, valamint a lelátók öltöző-kiszolgáló igényeit is kielégíti, illetve klubhelyiség funkciót is ellát.

Az épületben a rekonstrukció során hét, ebből egy akadálymentesen megközelíthető öltözőt, bemelegítő termet, szaunát, bírói/edzői öltözőt, irodát, szertárat alakítottak ki a szükséges mosdókkal, WC-kkel, zuhanyzókkal, valamint szertárat, mosoda és takarító, gépészeti helyiséget és teakonyhával rendelkező klubszobát, a terasszal és az előtetőkkel együtt összesen 360 m2-rel bővült a területe.

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk a Környe SE és a falu életében. Még a mezőgazdasági kombinát építette az első épületet ide a focipálya mellé, melyet később bővítettek, hogy otthont adjon a Környei MEDOSZ sportolóinak. Ezt az épületet örökölte meg az önkormányzat, melyen mindig kisebb felújításokat végeztek, sokszor társadalmi munka keretében, a sportolók és a sportot támogatók részvételével. A környei sporttelepen az utóbbi bő egy évtizedben számtalan fejlesztés volt: salakos teniszpálya építés, labdarúgó pálya komplett felújítása, lelátó építés, műfüves pályák építése – hangzott el Beke László polgármestertől. Mint elmondta, az önkormányzat négy éve bízta meg a tervezéssel a Planbau Kft-t, majd a Pharos’95 Kft kivitelezésében készült el az épület bővítése és felújítása. Úgy gondolom, hogy ismét olyan beruházást fejeztünk be, amely beilleszkedik az eddig elvégzett munkáink sorába. Ismét egy olyan épületet adunk át, melyre méltán lehet büszke minden környei – fogalmazott, hozzátéve, hogy az átadó ünnepséggel nem zárult le a fejlesztés, hiszen hamarosan elkészül a kerítés, amelynek segítségével távol tarthatóak az engedély nélküli, és sokszor vandál módon viselkedők, hamarosan elhelyezik a térfigyelő kamerákat a már kiépített hálózatra, és a közeljövőben a tetőre is felkerülnek a napelemek az épület elektromos árammal való ellátása érdekében.

Az eseményen Beke László polgármester Környe Község Önkormányzata nevében elismerő oklevélben részesítette a Környei Sportépület megépítése során tanúsított lelkiismeretes, kiemelkedően magas szakmai színvonalú feladatellátásának elismeréseként Barabás Emőkét, a Pharos95 Kft. projektigazgatóját és Dénes Sándort, a Pharos95 Kft. projektvezetőjét, Straubinger János műszaki ellenőrt, a tervezési munkálatokért a Planbau Mérnöki Iroda Kft-t, a bútorok elkészítéséért az Eck-Fa Kft-t, a szauna elkészítéséért a Dialcont Kft-t, valamint Vanya Balázst a gyengeáram-szerelés munkálataiért.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó