arrow-left Vissza

A tisztes aggkort nem a hosszú élet adja…

A tisztes aggkort nem a hosszú élet adja…
Helyi hírek
2024. október 10.
Karnuts Józsefné 1949 óta aktív tagja volt a környei Katolikus énekkarnak, együtt énekelték a Passiót és az egyházi énekeket. Az Isten szeretete, a hit, az ének, a templom a mai napig fontos az életében. Aktív templomba járó, az otthoni imádkozást sem mulasztja el.

Érthető, hogy október 8-án, 95. születésnapján az esti ünnepi szentmise zárásaként a templomban fogadta meghatottan szerettei körében Beke László polgármester, Pankotai Mihályné, Visnyei László plébános és Rorhbacher János helyettes plébános köszöntését.

Ez a mai esemény igazából egy családi ünnep, de ez a jubileum, a betöltött 95. életév már méltóvá teszi, hogy községünk lakói, és a polgármesteri hivatal nevében köszönthessük ma Önt családja körében, hiszen jelenleg Annus néni a legidősebb környei hölgy. A mai ünnep legfontosabb számjegye a 95-ös, de a jubileumi szám mellett meg kell említenünk több számot is: a kettest, hiszen két gyermeke született. A kettest a hatos követi, hiszen ha egy családi fotót szeretnénk az unokákkal, akkor hat szerető unoka venné körbe a boldog nagymamát. A következő szám pedig a nyolcas, amely mutatja, hogy az unokák nyolc dédunokával ajándékozták meg Annus nénit – szóltak a köszöntő gondolatok a polgármestertől, aki a szerető család fontosságát így emelte ki: ahol ennyien vannak, ott mindig van valaki, akire számíthat, aki segít, akivel beszélgethet egy kicsit. Talán ez az élet legszebb ajándéka, talán ez a mai ünnepség legszebb ajándéka, hogy így együtt közösen ünnepelhetnek. Kívánom, hogy még jó ideig egészségesen élhessen, és azt is, hogy erő is társuljon ehhez az egészséghez, és így élvezhesse életét családja és falunk, közösségünk körében.

Karnuts Józsefné, Hubert Anna 1929. október 8-án született Környén második gyermekként. Nővérével és húgával élték vidám gyermekkorukat. Szülei szerény, szorgalmas, dolgos emberek voltak. 1951 novemberében kötöttek házasságot Karnuts Józseffel, akivel majdnem 50 évig éltek együtt, harmonikus, boldog házasságban. Családi életük akkor kapott igazán értelmet, amikor gyermekeik születtek: 1953-ban Gizella és 1960-ban Anna. Lányai hat gyönyörű unokával, Tamással, Ferenccel, Orsolyával, Balázzsal, Mariannal és Livikével ajándékozták meg, ők pedig a drága dédunokákkal, Kingával, Benedekkel, Ádámmal, Liával, Erzsébettel, Bercellel, Borókával és Ferikével. Annus néni a mai napig igen aktív, rendszeresen főz, ellátja magát. Szereti a házkörüli teendőket, a beszélgetéseket a gyerekeivel, az unokákkal, a dédunokákkal, rokonokkal, ismerősökkel és nem utolsó sorban barátnőivel.

A tisztes aggkort nem a hosszú élet adja, és nem az évek száma méri, inkább az ember bölcsessége az igazi ősz haj, s a szeplőtlen élet az igazi aggkor – idézte a szentírási olvasmányt Visnyei László plébános, Annus pedig meghatottan fogadta az áldást: Urunk, Istenünk! Te itt jelenlévő hívednek megadtad azt a kegyelmet, hogy az élet változandóságai közepette téged tartson reményének, megérezze és megtapasztalja, hogy te milyen jó vagy. Áldunk téged, amiért annyi esztendő során jótéteményeiddel halmoztad el, de kérünk is: add rá áldásod, hogy mindig örvendezzen lelke ifjúságának megújulásán, viruljon testi egészségben, és törekedjen mindenkinek jó példát adni magatartásával. Krisztus, a mi Urunk által.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó