arrow-left Vissza

Az őszidő is szép lehet

Az őszidő is szép lehet
Helyi hírek
2024. október 12.
Milyen ügyesen ropták! Hát, ők aztán még igazán tudnak táncolni! – vastaps és szívből érkező elismerés szólt a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szólótáncosainak, akik Jakab András és Kelemen Piroska felkészítésében ajándékozták meg valóban fergeteges táncaikkal az Idősek Napközi Otthonának őszköszöntő rendezvényén a vendégeket október 11-én.

Októberben ünnepeljük az Idősek Világnapját. Ezzel minden évben az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az idősebb embereket tiszteljük! Nem szabad megfeledkeznünk a munkájukról, hiszen nélkülük ma mi sem állhatnánk itt. Fontos elismernünk, amit életük során elértek és ránk hagynak, hiszen elődeink alapjaira építkezünk most, ahová a jövő nemzedékei is fognak. A ma munkája akkor tekinthető értékesnek, ha az idő múlásával a saját utódainknak mi is egy jobb, értékesebb világot hagyunk örökül – köszöntötte a szép korúakat a Környei Segítőszolgálat Nappali Ellátás vezetője, Halász-Becker Anita, aki gondolataival arra is bíztatott mindenkit, hogy töltsön minél több időt idős szeretteivel, ismerőseivel, s gyűjtsön össze annyi közös emléket, amennyit csak lehet, melyeket értékként őrizhet meg a szívében.

A kedves, megindító köszöntés után érkeztek a Kotyolók, a Széltoló és Sardó Együttes – köztük többen arany minősítéssel díjazott – szólótáncosai a Kárpát-medencét átszelő produkcióikkal, hiszen a vendégek láthattak Rábaközből dust és csárdást, felvidéki botolót, bukovinai silladrit és szilágysági verbunkot, csűrdöngölőt.

Természetesen a már hagyományos ízletes vendéglátás sem maradt el, az óvoda konyhájának munkatársai ízletes pogácsával, a segítőszolgálat kollektívája pedig igazi retro, sonkás/szalámis, főtt tojásos, sajtos, no meg piros arannyal „megspékelt” szendvicsekkel, limonádéval készült az őszköszöntő rendezvényre, és Sarkadi Sándor üzenetével: „Múlik az idő, őszre jár, de fénylik még a napsugár. Aranyat szór és meleget, örüljenek az öregek. Az őszidő is szép lehet, kívánunk hosszú életet. Maradjatok még itt velünk, jövőre újra eljövünk.”

 

Az őszidő is szép lehet
Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó