arrow-left Vissza

Hárman vehettek át Kisfaludy Oklevelet

Hárman vehettek át Kisfaludy Oklevelet
Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
2024. május 03.
Idén is zsúfolásig megtelt a Művelődési Ház színházterme, sőt, többen az előtéri televízió keresztül követhették a Kisfaludy Mihály Általános Iskola hagyományos gálaműsorát, amely formabontónak bizonyult, hiszen ezúttal kizárólag olyan produkciókat láthatott a nagyérdemű, amit osztályok, csoportok adtak elő, egyéni műsorszámmal senki nem készült.

A közös munka, az összetartozás élménye az, ami ezt a gálát lehetővé tette – legyen szó verses, vagy épp táncos előadásról. Külön öröm számunkra, hogy míg korábban hangsúlyosan az alsó tagozatosok álltak színpadra, idén a szokottnál több felsős osztály is felkészült – köszöntötte a vendégeket Takács Karolina, a gála szervezője, azt is elárulva, hogy bár egészen kicsi korom óta csellózik, sosem szeretett egyedül színpadra lépni: izgalmában többször hibázott, és a hangokat sem sikerült mindig olyan tisztán eltalálni, ahogy szerette volna. A zenekar viszont egészen más kategória: biztonságot nyújt, hogy nem vagyok egyedül, és ugyanakkor lendületet is ad, hogy társaimmal együtt, mindannyian hozzátéve a saját részünket, ugyanazért a célért dolgozunk: azért, hogy a közönségünk jól érezze magát – fogalmazott, s ezen a délutánon a közönség valóban olyannyira jól érezte magát, hogy minden egyes produkció után felzúgott a vastaps.

Elsőként az iskola énekkara lépett színre Dégenné Kovács Margit vezetésével, s mondott énekével köszönetet az őket támogató szülők számára, majd az 1.a adott ízelítőt abból, hogy ők mit tartanak fontosnak az iskolai feladataik mellett…

Az 1.b Álomföldre repítette a vendégeket, őket valódi sötétség követte a színházteremben,  ahová a 2.a hozta el a fényt, a 2.b pedig verselve osztotta meg a véleményét a szülők által felállított szabályokról.

A Tatabányán működő Szinkron Tánc Sport Klub környei tagjai egy latin mixszel teremtettek vérpezsdítő hangulatot, a 3.b Békés Márta Imbolygó iskolabolygó című kötetéből válogatva mutatta be, milyennek látják az iskolai életet diákszemmel.

 „Egyedül nem megy” – volt a gála mottója, s különösen igaznak bizonyult az 5.b látványos és vidám táncára, amely során a gyerekeknek együtt kellett mozogniuk, figyelniük kellett egymásra. Pár perccel később az 5.a kincsrablásra készülődött, a csapatot a maffiafőnök bérelte fel, majd a 3.a abból adott ízelítőt, hogy egy prezentáció nemcsak egy kiselőadás vagy céges meeting eszköze, hanem a kreatív alkotásnak is színtere lehet.

Csóra Edit tanító néni és „Csengettyűs Csapata” mindig is üde színfoltja az iskolai gálának, az „apróságok”, a 8.a mára végzősökké váltak, így stílszerűen a „Most múlik pontosan” című dallal léptek színre.  

A 7.a a március 15-ei műsor kapcsán „nosztalgiázott”, játszottak egy kicsit a darabban előadott versekkel, átírták őket a saját képükre, hogy adhassanak belőle a nézőknek egy kis humoros, színfalak mögötti „így készültet”, a Széltolók Táncegyüttes felső tagozatos táncosai pedig a bukovinai székelyek táncából mutattak be egy rövid összeállítást.

 

A Kisfaludy Gála keretében ismerték el az iskola legkimagaslóbb teljesítményét nyújtó negyedikes diákjainak és végzős tanulójának eredményeit. Kisfaludy Oklevelet az a negyedik osztályos tanuló kaphat, aki négy éven keresztül kimagasló munkájával, szorgalmával, versenyeken elért eredményeivel öregbítette az iskola hírnevét. Idén – ilyenre talán még soha nem volt példa – hárman is átvehették az oklevelet Magyarits Katalin intézményvezetőtől, Trézlné Staudinger Csilla és Horti Károlyné igazgatóhelyettesektől: Vona Éva Viktória, valamint Iványi Henrietta és Iványi Noémi.

 

Vona Éva Viktória példamutató magatartású, nyugodt, kiegyensúlyozott, mindig vidám, szívesen segít másoknak. Az osztályközösségben nem harsányságával tűnik ki, hanem jóindulatával, kedvességével. Mindenkivel jól kijön, társai kedvelik. Óvodás kora óta táncol a művészeti tagozat néptánc tanszakán. A szereplések lelkes tagja. Tavaly a Forgórózsa Néptáncfesztiválon megrendezett Örökség Gyermek és Ifjúsági Szólótánc versenyén ezüst minősítést nyert. Második éve jár grafikára is. Nagyon szeret társasjátékozni, rajzolni. Minden évben kitűnő bizonyítványt vitt haza, több tantárgyi dicsérettel. Az elmúlt 2 évben a Mesevetélkedőn csapatával első helyezést ért el, idén pedig lelkesen „edz” a Könyvmolyok viadalára. A tavalyi és az idei tanévben is szorgalmasan készült a Bolyai Matematika versenyre, így mindkét alkalommal a döntőig jutott. Nemrég részt vett a Gerencsér Éva magyar nyelvi versenyen is, melyen szép eredményt ért el.

Iványi Henrietta és Iványi Noémi példamutató magatartása, felnőtteket megszégyenítő akaratereje és szorgalma mellé társuló elbűvölő temperamentuma, vidámsága, könnyen fellobbanó érdeklődése, kreativitása mindenkit lenyűgöz, tanítóit, osztálytársait egyaránt. Frappáns a problémamegoldó képességük, éleslátásuk. Mindketten 4 éve kitűnő tanulók, és szinte minden tantárgyból kimagaslóan teljesítenek. Füzeteik csodaszépek, nagy gondossággal készített, hibátlan munkákkal tele.  Segítőkészségük, empátiájuk is példaértékű, ha a társ hiányzik, képesek a tanórán két füzetben dolgozni egyszerre. Számos versenyen bizonyították rátermettségüket, ügyességüket: megyei szintű matematika, magyar nyelvtan, német nyelvi versenyeken. Iskolai rendezvényeken az énekkarosok között láthatjuk és hallhatjuk őket. Szabadidejükben újabban a latin táncokra is fordítanak időt.

Kisfaludy Díjat az a 8. osztályos tanuló kaphat, aki 8 éven keresztül kimagasló tanulmányi és közösségi munkájával, a versenyeken elért eredményeivel öregbítette az iskola hírnevét, idén Riezing Réka vehette át.

Riezing Réka kitűnő tanulmányi eredményt ért el az általános iskola minden évfolyamán. Ötödik és a hetedik évfolyamon az évfolyam tanulója címet is kiérdemelte, hiszen hat-hét tantárgyi kitűnő értékelés is szerepelt bizonyítványában. Szívesen vett részt tantárgyi versenyeken is. Minden évben indult a Bólyai Matematika csapatversenyen, a Német Megyei Versenyen 2. helyezett lett, az Arany János Magyarversenyen tavaly egyéniben, a Zöld Okoskupa Fenntarthatósági Vetélkedőn pedig csapatával az országos döntőig jutott. A házi helyesírási versenyen hatodikban második helyezést ért el. Feladatait mindig időben, színvonalasan végzi. A Művészeti Iskola néptánc tagozatának óvodás kora óta kitartó, aktív tagja. Szabadidejében szívesen olvas, az óraközi szünetekben sem látható olvasnivaló nélkül. Felnőttekkel szemben tisztelettudó, határozott, szerény, komoly személyiség. Társai szívesen fogadják ötleteit, csapatmunkában együttműködő, segítőkész. Az iskolai vetélkedőkön és programokon aktívan vesz részt, ahol mindig lehet számítani kreativitására, gyors feladatmegoldó képességére. A középiskolai felvételin kiválóan teljesített, így tanulmányait a tatabányai Árpád Gimnáziumban folytatja tovább.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó