arrow-left Vissza

Rendőrség Napja elismerésekkel

Rendőrség Napja elismerésekkel
Ünnep
2024. május 04.
A környei Művelődési Házban tartotta május 2-án a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Rendőrség Napja alkalmából ünnepi állománygyűlését, melyet a szervezet és a vármegye elöljárói mellett számos települési polgármester is megtisztelt jelenlétével.

Az eseményen, melyet a Vackor Óvoda és Bölcsőde kamarakórusa színesített ünnepi műsorával, Beke László polgármester George Bernard Shaw gondolataival köszöntötte a jelenlévőket: Az élet igazi öröme: elhasználódni egy célért, amelynek nagyszerűségét mi magunk ismertük föl, és teljesen megőrlődni, mielőtt még a szemétdombra hajítanának bennünket: hogy természeti erő lehessünk, ne pedig szenvedésekből és fájdalmakból összerótt, önző ember, aki panaszkodik, mert a világ nem annak szenteli magát, hogy őt boldoggá tegye.

Szent György napján valamennyi rendőr részesülhet abból a figyelemből, amelyért megdolgoztak. Ma előttük hajtunk fejet. A munkájuk nélkül mindaz, ami egy egészséges és biztonságos társadalom alapját képezi, elveszne. A rendőrségnek, mint szervezetnek és az egyének által elért eredményekhez, kimagasló szakmai tevékenységükhöz szívből gratulálok, felelősségteljes feladataik ellátásához további kitartást, hivatástudatot, s legfőképpen jó egészséget kívánok – fogalmazott.

Az ünnepi esemény 81-en vehettek át kiemelkedő feladatellátásukért a rendőrségtől, településvezetőktől és szervezetektől elismerést. Beke László Szent György Napja alkalmából elismerésben és jutalomban részesítette Bartis Gábor r. főtörzszászlóst. A körzeti megbízott az elmúlt esztendőben elnyerte az „Év Körzeti Megbízottja” elismerést, akkor balesete miatt nem vett rész az ünnepségen, így idén vette át Boross Zoltán László r. ezredes rendőrségi főtanácsos, címzetes egyetemi docens, rendőrfőkapitánytól.

Bartis Gábor 1996. október 1-től látja el a körzeti megbízotti teendőket Környén, a hivatása gyakorlásából fakadó közbiztonsági, bűnmegelőzési és bűnüldözési feladatok mellett az élet szinte minden területén számíthat rá mind az önkormányzat, mind az itt működő szervezetek, mind a lakosság. Nagyon magas színvonalon gondoskodik a több száz fős önkormányzati rendezvények, nemzeti ünnepek zavartalanságának biztosításáról, az évi 6-7 ilyen esemény mellett az egyház is számíthat részvételére, koordinálására a vallási programoknál, például körmeneteknél.

Napi szinten tartja a kapcsolatot az önkormányzattal, szorosan együttműködik a Környei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel, a falu közterület felügyeletével, rendszeresen segíti a horgászellenőrök tevékenységét, amiért a szervezetek már több alkalommal kifejezték számára a köszönetüket.  

Az iskola és óvoda melletti parkolókban személyes jelenlétével is segíti a gyerekek biztonságos eljutását az intézményekbe, valamint a főutakon történő átkelésüket, amely rendkívül fontos az itt élő kisgyermekes családok számára, hiszen a falun naponta 20 ezer jármű halad át. Mindezek mellett rendszeres résztvevője, előadója a két gyermekeket oktató, nevelő intézmény közbiztonsággal, közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programjainak.

Helyi katasztrófavédelmi helyzetekben (árvíz, földrengés, rendkívüli hóvihar) aktív részese a szükséges intézkedések meghozatalának és végrehajtásának, a bajbajutottak mentésének. Szabadidejében is azonnal a környeiek rendelkezésére áll, amennyiben segítségre van szükségük. A világjárvány idején váratlanul új helyzettel szembesült a lakosság, a helyhatóság. A pandémia időszaka alatt fontos szerepet töltött be a körzeti megbízott a korlátozó intézkedések betartatása terén.

Az elismerés indoklása szerint Bartis Gábor r. főtörzszászlós a munkáját rendkívül magas szakmai színvonalon látja el, emberiességből, segítőkészségből példát mutat, a környei közösség egyik legaktívabb tagja, jelenléte, tevékenysége biztonságérzetet nyújt az itt élők számára.

Rendőrség Napja elismerésekkel
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó