arrow-left Vissza

Búcsú az óvodától, társaktól

Búcsú az óvodától, társaktól
Vackor Óvoda és Bölcsőde
2024. június 07.
Autó, vonat, búgócsiga, piros pettyes labda, iskolába megyünk holnap, ma van búcsú napja. Mackó bácsi, hajas babák, itt van az új táska! Háton viszem, hogy az úton minden gyerek lássa – szólt a 45 ballagó apróság éneke június 7-én a Környei Vackor Óvoda tornatermében.

Bár ők a legnagyobbak, kis tarisznyáikkal megilletődötten sorakoztak fel a kisebb társaik előtt, talán igazából még át sem érezve, hogy valóban elérkezett a búcsú napja, és hamarosan felváltja a játékot az iskolatáska.

A mai nap egy csodálatos ünnep a számunkra. Egy órája a bölcsődések is elbúcsúztak, hiszen nemsokára jönnek hozzánk az óvodába, ti pedig, a nagycsoportosok, már az iskolába készültök. Amikor idejöttetek, ugyanolyan picikék voltatok, mint a bölcsisek. Nagy szeretettel vártunk benneteket. Bizony voltak pityergések, de mindenben a segítségetekre voltunk, hogy okosodjatok. Rengeteg kiránduláson vettetek részt, a tudás mellett nagyon sok élményt szereztetek, s mára igazi iskolássá nőttetek – szóltak Pekár Zita főigazgatótól az elköszönés gondolatai, melyhez a kisebb társak versekkel, az óvónénik énekekkel csatlakoztak.

A búcsúzó apróságokat okos békás tolltartóval és ceruzákkal ajándékozták meg, és a környei születésű Wéber Anikó: „Marci és a legvidámabb osztály” című mesekönyvével, amiből a nyári szünetben még biztosan anya, apa olvas, de amikor már ügyesen eligazodnak a betűk világában, ők mesélhetnek majd a kisebb testvéreiknek, társaiknak.

 

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó