arrow-left Vissza

48-ból 21-en mérlegeltek

48-ból 21-en mérlegeltek
Helyi hírek
2024. július 14.

Majdnem félszáz horgászt már a tóparton ért a Schemlinger Musikanten zenés ébresztője július 13-án, hiszen reggel 7 órától bűvölték a vizet. Van hal? – szólt a mérlegelő kérdése nem sokkal a horgászverseny lefújása előtt, és máris érkezett valakitől a csalódott humorral fűszerezett válasz: Van… a tóban… Míg más azzal „vigasztalta magát”, hogy horgászversenyre jött, nem halat fogni…

A Környei Horgász Egyesület által a Nemzetiségi és Sörfesztivál részeként meghirdetett versenyre 48-an neveztek, és huszonegyüknek akadt mérlegelni valója, igaz, ők szépen teljesítettek, hiszen összesen több mint 129 kiló halat fogtak ki.

A legnagyobb hal, egy 10,3 kilós ponty Szőke Ferenc horgára akadt, a halak össztömege alapján az idei versenyen először átadott, új vándorserleget ifj. Laki Gyula nyerte el 13,9 kilóval. A második helyen Szőke Ferenc végzett 11,19 kilóval, és dekák döntöttek a harmadik hely sorsáról, amit végül Szilágyi István szerzett meg 11 kiló 173 grammal. Negyedik lett Száller György, aki 10 kiló 70 dekát mérlegelt, az ötödik pedig Hartman Ákos Balázs 8 kiló 82 dekával. Ők az eredményhirdetés során valamennyien a tatabányai Fisch Kft. által felajánlott értékes horgász felszereléseket vehették át.

A horgászok és a déli harangszóra érkező vendégek hagyományosan egy-egy babgulyás mellett elemezték ki a délelőtti eredményeket, s közben a tikkasztó hőségben alaposan elmaradt a korábbi évektől a hagyományos vízi program, a kenuzás hírére érkezők száma. A vízre szállás előtt Gubicza István részletesen ismertette a legfőbb tudnivalókat, s bár – mint mondta – a használt típusú túrakenu nem szokott felborulni, mindenesetre arra is kitért, mi a teendő, ha mégis előfordulna. Ha mégis előfordul borulás, akkor jó tudni, hogy a vízben nem lehet visszaülni a kenuba, és visszafordítani sem lehet. Olyankor a lapátba kell kapaszkodni, és irány a part – szólt az intelem.

Miközben a horgászok a fényes kupákért és az ajándékokért „küzdöttek”, addig a sporttelepen is zajlott az élet, hiszen 34. alkalommal rendezték meg az Auerhammer János Ifjúsági Labdarúgó Emléktornát, ezúttal a Tardoskedd, Kecskéd, Bakonysárkány és természetesen a Környe csapatainak részvételével. A körmérkőzések során a kupát a Kecskéd hódította el, második helyen végzett a Bakonysárkány, harmadikon a Környe I, negyediken a Környe II., míg ötödiken a Tardoskedd. A legjobb játékos a kecskédi Forisek János lett, a gólkirályi címet a bakonysárkányi Somogyi Roland, a legjobb kapus elismerést a tardoskeddi Kálázi Dániel nyerte meg, a legjobb hazai játékosnak Egri Levente bizonyult.

Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó