arrow-left Vissza

Esküt tettek

Esküt tettek
Helyi hírek
2024. október 09.
Október 8-án tartotta alakuló ülését, s tette le esküjét Környe új képviselő-testülete, valamint Beke László polgármester, aki már az előző négy ciklusban is irányította a települést. A választás rendben lezajlott, rendkívüli esemény nem történt – ismertette Wéber Ferencné, a Helyi Választási Bizottság elnöke.

Tájékoztatójában elhangzott, hogy a júniusi választáson Környén a névjegyzékben szereplő 3 842 szavazásra jogosult választópolgár 52,81 %-a jelent meg, azaz 2 029-en adták le szavazatukat.

Beke László polgármesterjelölt 1 746 érvényes voksot kapott.

A képviselő választáson tízen indultak a megszerezhető hat képviselői mandátumért. A 2 029 választópolgárból 1 991-en voksoltak érvényesen.

A legtöbb szavazatot kapott hat jelölt, akik a választás eredményeként megválasztott képviselők: Tirhold Kármen (1 200), Popovics Milán (1 150), Varga Katalin (996), Dr. Árendás József (930), Takács Ferenc (907), Varju József (858).

A képviselők és a polgármester eskütételét követően ismertette Beke László a polgármesteri programját, melyben hangsúlyozta, hogy egy önkormányzat soha nem öt esztendőkben gondolkodik, tervez. Ezért a már megkezdett beruházásokat, fejlesztéseket folytatva, ezek mellé újabb célokat tűzve kívánja a munkáját folytatni összefogva a képviselőkkel, összefogva Környe minden lakójával. Legfontosabb feladatként a sportcsarnok megépítését emelte ki, s a környező településekkel történő közös lobbizást a térségi elkerülő utak minél korábbi elkészültéért, mivel a falun áthaladó forgalom a nap bizonyos szakaszaiban már elviselhetetlen a Környén élők és a községen áthaladó közlekedők számára.

A képviselők titkos szavazással döntöttek az alpolgármester személyéről, s miután Tirhold Kármenre valamennyien igennel szavaztak, a következő öt évben ő töltheti be a tisztet.

Az alakuló ülésen a Környe Község Önkormányzat és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról, majd annak 16 órakor történő hatályba lépését követően a bizottságok összetételeiről is határoztak a képviselők. A Pénzügyi-, Ügyrendi és Településfejlesztési Bizottság elnöki tisztét Varjú József tölti be, tagjai Dr. Árendás József, Takács Ferenc, Varga Katalin képviselők, Pákozdi Ferenc, Tisch Regina, Török Mihály külső bizottsági tagok.

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnökévé Dr. Árendás Józsefet választották, tagjai Popovics Milán és Takács Ferenc képviselők, Halász-Becker Anita és Pankotai Mihályné külső bizottsági tagok.

A képviselők döntése alapján a Kulturális-, Oktatási-, Sport és Nemzetiségi Bizottság elnöki tisztét ebben a ciklusban Varga Katalin tölti be, a bizottság tagjai: Popovics Milán és Varju József képviselők, Magyarits Katalin és Salamon Gyöngyi külső bizottsági tagok.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe is megtartotta alakuló ülését Wéber István György korelnök vezetésével. Településünkön a választáson a névjegyzékben szereplő 112 szavazásra jogosult német nemzetiségi közösségi tag 85.71 %-a jelent meg, azaz 96-an adták le szavazatukat a képviselőjelöltekre, 91-en érvényesen.

A választás eredményeként megválasztott nemzetiségi képviselők: Tirhold Kármen (85), Hujber Attila (70), Kerecsényi József (66), Eck Csabáné (62), Wéber István (62).  

A képviselők az ülésen Tirhold Kárment választották a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe elnökének, míg Wéber István Györgyöt elnökhelyettesnek.

Esküt tettek
Kapcsolódó galériák
Széchenyi támogatás logó Széchenyi támogatás logó